Eigen dier eerst!

februari 23, 2011

Ik nam aan dat het een geintje was. Een parodie. Satire. Om de PVV zwart te maken. Maar nee, het schijnt echt waar te zijn: PVV Gelderland is van mening dat de Schotse Hooglander, vanwege zijn exotische afkomst, niet in de Nederlandse natuur thuishoort. Aanvankelijk wilde ik dit nieuws hoofdschuddend naast mij neerleggen. Met zulke afgevaardigden heb je geen satirici meer nodig. Maar ik ben er eens over gaan nadenken. En eigenlijk hebben ze gewoon gelijk! Bruin, langharig, werkschuw tuig is het. Wat is er mis met de blaarkop of de lakenvelder?

Voorts wilde de PVV ook de Poolse konikpaarden uitzetten. Nu kon ik me dit specifieke paardenras niet meteen voor de geest halen, dus ben ik ze maar even gaan googelen. En als je dan op ‘afbeeldingen‘ klikt, dan zie je die Polen zich eigenlijk met maar drie zaken bezighouden (‘niks doen’ even niet meegerekend): zuipen, neuken en vechten. Deze viervoeters hebben wat mij betreft geen recht op het bijvoeglijk naamwoord edel. Terug naar Polen dus ermee!

Echter, graag zou ik nog wat verder willen gaan. Nu we toch bezig zijn. Er loopt, kruipt en vliegt een hoop vreemd gespuis door ons eens zo overzichtelijke landje.

Laatst n0g liep ik door het Vondelpark. Het was een graad of twee boven nul en de bomen zaten vol met papegaaien en parkieten. Sloeg nergens op, van die felgekleurde paradijsvogels op van die kale takken. Is voor dat gevogelte ook geen pretje. Weg ermee dus. Ook alle Perzische katers gaarne opgerot! Donder op met je Przwalskipaarden! Alle shetlandpony’s het land uit! Chileense lama’s die hier voor hun wol gefokt worden? Tief godvurredomme op naar dat zuurstofarme hooggebergte van je! Asof de wol van onze schapen niet warm genoeg is?!

En als we niet uitkijken wordt die goeie ouwe reiger straks uit onze sloten weggejaagd door flamingo’s. Met hun maniertjes. Zo ver is het gelukkig niet, maar het zou zo maar kunnen. De beverrat, het damhert, de Chinese muntjak en de Siberische grondeekhoorn komen hier ook niet oorspronkelijk vandaan. En nu lopen ze onze roomblanke dochters te verkrachten en onze bejaarde vrouwtjes van hun tasjes te beroven alsof het de normaalste zaak van de wereld is!

Ook de Indische gans, de nijlgans en de Turkse tortel graag met een enkeltje op het vliegtuig richting hun geboorteland zetten. En nu we de smaak te pakken hebben: de inktviszwam, de Japanse bessenwier en de Douglasspar horen hier ook niet thuis. Met wortel en al uitroeien die handel.

Op naar een raszuiver Nederland!

3 Reacties to “Eigen dier eerst!”

  1. […] Eigen dier eerst! | Chimsky chimsky.nl/?p=2308 – view page – cached Ik nam aan dat het een geintje was. Een parodie. Satire. Om de PVV zwart te maken. Maar nee, het schijnt echt waar te zijn: PVV Gelderland is van menin… Show influential only (1) $(‘#filter-infonly’).change(function() { var el = $(this); var url = document.location.href; var checked = el.attr(‘checked’); if (checked) { document.location.href = url + ((/?/.test(url)) ? ‘&’ : ‘?’) + ‘infonly=1’; } else { document.location.href = url.replace(/[?&]?infonly=1/,”); } }); […]

  2. rena said

    hier in het Gooi, op de buitenplaatsen, waar ik woon, liepen voorheen nog aardig wat lakenvelders. Maar opeens was daar de BSE crisis…Volgens mij zijn ze allemaal geruimd
    Ik heb sindsdien geen lakenvelder meer gezien #jammer #mooiekoetjes

  3. MP said

    max, wist je dat de laatste oeros is omgelegd in Polen, waarschijnlijk door Henk Jan III Sobieski zelf. Later gingen de gebroeders Heck terugfokken om een oeros te creëren http://nl.wikipedia.org/wiki/Heckrund, die schijnen ook rond te lopen in Nederland. Allemaal heel erg verwarrend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: