Bliepisten woedend op Comedy Central

april 22, 2010

Bliep

Een klein doch luidruchtig groepje Bliepisten is woedend op de directie van Comedy Central. In een aflevering van Southpark waarin oorspronkelijk de profeet Mohammed (vrede zij met hem) werd beledigd, is diens naam overal vervangen door Bliep, de God van de Bliepisten.

(Bliepisten geloven dat de naam van hun God niet uitgesproken mag worden, maar moet worden vervangen door een bliepje.)

Karl Heins Joachimstein, woordvoerder van de Bliepisten, zegt het niet langer te pikken: “Wij worden al voortdurend beledigd. Zodra er iets klinkt dat al te gevoelige oren zou kunnen beschadigen, wordt onze god van stal gehaald. Luister maar eens naar de radio, of kijk naar een Amerikaanse talkshow. De ‘who the bliep do you think you are’ en de ‘bliep my blieping bliep you blieping motherblieper’ vliegen je om de oren als stukjes brood en hagelslag in een gesprek met Maarten van Roozendaal die een boterham met hageslag aan het eten is. Wat niemand zich schijnt te realiseren: voor ons is dat pure godslastering. En dat terwijl wij juist godslastering proberen te vermijden door Zijn Naam niet uit te spreken, maar te vervangen door een bliepje.”

In de loop der jaren hebben Bliepisten leren leven met de massaliteit waarmee hun gevoeligheden met de voeten worden betreden, maar dit maal is de directie van Comedy Central te ver gegaan, meent Joachimstein: “Als je gehoor geeft aan de klachten van een groep religieuzen door hun godheid domweg te vervangen door de godheid van een ander, dan stap je een grens over die wat ons betreft niet overschreden had mogen worden.”

Het gaat de Bliepisten niet zozeer om het feit dat Bliep beledigd wordt in de desbetreffende uitzending (dat zijn de Bliepisten wel gewend), het gaat ze erom dat Bliep kennelijk wel beledigd mag worden, terwijl de profeet van de moslims gespaard wordt. Joachimstein: “Het is een principekwestie. Waarom zijn onze religieuze gevoeligheden minder waard dan die van de Mohammedanen? Waarom wordt er wel rekening gehouden met hun gevoeligheden, maar niet met de onze? Omdat wij wel tegen een grapje kunnen? Begrijp wel: wat de Mohammedanen kunnen, dat kunnen wij ook! Dus bij deze willen wij graag duidelijk maken aan de directie van Comedy Central dat wij hun bliepverdomde koppen eraf komen rukken als zij niet met onmiddellijke ingang elke keer dat Bliep in de bewuste uitzending belachelijk wordt gemaakt weer terugveranderen in Mohammed. Of dat een dreigement is? Nee hoor, een belofte. Zo waarlijk helpe mij Bliep almachtig.”

Advertenties

7 Reacties to “Bliepisten woedend op Comedy Central”

 1. Bob said

  Kijkt u ook maar uit, meneer Chimsky. Voordat je het weet heb je zelf een moorddreiging aan je broek.

  Daarvoor heb je natuurlijk wel een bepaalde graad van bekendheid nodig. Ik bijvoorbeeld kan rustig zeggen dat Mohammed een doorgedraaide hippie was die op zijn berg high raakte van het roken van lekkere plantjes en te weinig eten, en die de daardoor veroorzaakte waanvoorstellingen goed wist te verkopen. Bij u ligt het al weer anders.

  Hoe dan ook, het is altijd goed om te kunnen lachen bij de trieste dingen in het leven. Waarvoor dank.

 2. Oud Zeikwijf said

  Magistraal

 3. Zoals ik in mijn meest recente stukje al beweer: veel grappen over de Islam gaan over het feit dat veel grappen over de Islam niet mogen op straffe van bedreiging of nog erger…

 4. oz said

  mag ik een klein grapje over Marokkanen vertellen? Een keertje maar, daarna nooit meer. Het is een grapje dat mijn kinderen op de basisschool hebben gehoord:

  -Marokkanen zijn heel erg lief, wist je dat?
  -Hoezo?
  -Zij gaan in een groepje om je heen staan en vragen: “Wat moet je?”

 5. Molovich said

  Het gegeven dat je geen grappen mag maken over Mohammed is ook verreweg het grappigste aspect van gans de Islam.

 6. oz said

  ja das waar. Weten jullie nog de pluchebeer Mohammed? Hilarisch dat je je pluchebeer niet Mohammed mag noemen, maar je debielste zoon wel. Alsof dat geen belediging voor de profeet (vzmh) is! Dat vind ik nou een regel!

 7. Molovich said

  Ja, dat was me wat. Arme vrouw. En arme kinderen. In wat voor wereld leef je dan, wanneer je de kop eist van een kleuterleidster die haar leerlingen vraagt om een naam te verzinnen voor de klassenbeer en die dan Mohammed kiezen omdat ze dat een mooie naam vinden. Daarover nadenken maakt me duizelig. Dan heb je vermoedelijk heel erg weinig controle over je eigen leven. Een soort kleuters die andere kleuters terroriseren omdat ze zelf geterroriseerd worden door hun ouders. Is eigenlijk wel een adequate omschrijving van de relatie die bepaalde moslims met hun profeet hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: