God bestaat toch niet – 1 april, kikker in je reformatorische bil

april 2, 2010

1 aprilgrap van Refdag

De beste 1-aprilgrap kwam, naar onze bescheiden mening, van het Reformatorisch Dagblad dat gisteren groots uitpakte op hun internetsite met het voor hun achterban ongetwijfeld schokkende bericht dat God toch niet bestond. Het bericht leidde tot diverse abonnementopzeggingen, spontange massagebeden door het hele land, achttien bekeringen tot de Islam en vijf pogingen tot zelfmoord. De redactie van Refdag laat in een officiële reactie weten geschrokken te zijn, maar nog steeds achter de grap te staan. “Een beetje Christen kan tegen een stootje”, aldus het persbericht. Inmiddels is de grap van de site gehaald (“Het is immers geen 1 april meer”), gelukkig hebben wij het screenshot bewaard. Klik op het plaatje of lees verder.

God bestaat toch niet
01-04-2010
ENSCHEDE – Onderzoekers van het Christelijk Instituut voor Natuurwetenschappen (CIN) te Enschede menen sluitend bewijs te hebben gevonden dat God toch niet bestaat. Natuurkundige Erik Nijhoff legt uit: “We hebben alle godsbewijzen die er door de eeuwen heen zijn verzameld nog eens naast elkaar gelegd om er op alle mogelijke manieren naar te kijken, en we kunnen tot geen enkele andere conclusie komen dan dat God louter en alleen bestaat omdat er mensen bestaan die hem verzonnen hebben. God zelf is niet meer dan een idee.”

Een krachtig idee is het natuurlijk wel. Nijhoff: “God als idee is zo sterk dat het wel degelijk invloed heeft op het leven en de wereld, waardoor de indruk ontstaat dat hij inderdaad bestaat. En Hij bestaat ook, maar louter in de hoofden van de mensen. Dus ook hier geldt: God heeft enkel en alleen invloed op het dagelijks bestaan omdat er mensen zijn die zich door dat idee laten beïnvloeden, niet omdat er een op zichzelf staande entiteit is die ingrijpt wanneer hij of zij dat nodig acht.”

Daarnaast menen de wetenschappers te hebben aangetoond dat Gods enige zoon Jezus Christus helemaal niet is gestorven voor onze zonden, maar een kwakzalver was, die bekend stond om zijn aloëvere-zalfjes tegen likdoorns, die helemaal geen aloëvere bevatten, maar grof gemalen kamelentanden. Door die zalfjes kreeg Jezus de bijnaam Christus, wat gezalfde betekent.

Volgens de onderzoekers is bovendien gebleken dat Jezus helemaal niet is gekruisigd, maar op eem goede vrijdag is gestruikeld, waarna hij zo ongelukkig terechtkwam op zijn hoofd dat hij om drie uur ’s middags in een coma raakte om daar drie dagen later uit te ontwaken. Nijhoff: “Jezus heeft toen nog een flink aantal jaren geleefd, tijdens welke periode de Joodse timmerman/kwakzalver intensief optrok met zijn buurman, de fanatieke boze brievenschrijver Paulus. Na de dood van Jezus heeft Paulus het levensverhaal van zijn buurman gebruikt om zijn boodschap van liefde en verlossing over de wereld te verspreiden.”

Volgens Nijhoff hebben de ontdekkingen van CIN grote gevolgen voor het Christelijke denken: “Ik kan me niet voorstellen dat er na ons onderzoek nog Christenen zijn die blijven vasthouden aan hun geloof. Wat natuurlijk niet betekent dat heel het gedachtegoed van Christus maar meteen overboord gegooid kan worden. Maar je kunt natuurlijk blijven volhouden dat de duivel ons zand in de ogen strooit en dat geloof verder gaat dan bewijs. Maar ik zeg: ergens moet je een lijn trekken. En wat mij betreft hebben wij die lijn zojuist getrokken.”

14 Reacties to “God bestaat toch niet – 1 april, kikker in je reformatorische bil”

 1. mescaline said

  Ik geloof dit verhaal van A tot Z, 1 april of niet.

  Dat komt, moeders hier kreeg gisteren (1 april) toen ze op het punt stond om uithuizig Pesach te gaan vieren op de valreep een heftig telefoontje van een journalist van het Reformatorisch Dagblad die zat te springen om informatie.

  Informatie over het oorspronkelijke Pesach van het oude volk, dat was je ware. Kijkt u eens op schoolTV en op de wikipedia, zo kreeg hij te horen, maar nee, meneer moest dringend nu een (in het bijzonder liefst een ORTHODOXE) jood of jodin spreken. Niet dan nadat hem zeer binnenkort een uitgebreid vraaggesprek was toegezegd hing hij uiteindelijk de hoorn op de haak.

  Het evangeliseren onder joden is helemaal van de baan. Integendeel. Ze staan te trappelen om bekeerd te worden.

 2. Oud Zeikwijf said

  Ik ben erin getrapt! Ik dacht: “Waow, ze hebben humor, het geeft je zin om gelovig te worden.” Tot ik de derde überchimskiaanse zin las en het kwartje viel.

 3. Bob said

  Dit stuk is geplaatst op 2 april.

 4. Oud Zeikwijf said

  Dusss?…

 5. Max J. Molovich said

  Het ging ook over de beste 1 april-grap. Dat kun je pas op 2 april beoordelen.

 6. cole said

  Het grote wantrouwen start bij Buitenringers meteen al bij regel 1. Enschede is geen Refo-stad. Daar gaan minder RD’s door de gleuf dan in 020-oostelijk-havengebied.

 7. Oud Zeikwijf said

  Cole! Waar bist du bleven?

 8. Bob said

  Chimsky, u maakt het hele jaar door 1 april-grappen. Quasi.

 9. cole said

  Wa’j hebt waardeer ie ‘t best a’j ‘t kwiet bint.

 10. Oud Zeikwijf said

  das nie waar

 11. Rigo Reus said

  Maar Cole, heb je de naam van dat Instituut CIN al ’n keer hardop uitgesproken?

 12. cole said

  Nee, nog niet Rigo. Ch spreek je uit als K?

 13. Rigo Reus said

  Als in cirkel, als in circus, dus dan wordt sin: zonde. En dat vond ik wel grappig.

 14. cole said

  Oh.. ik dacht zoals in christus, concert, cyste, carrousel, constructie, claim, CAD/CAM of COA (centraal).
  Ja, je hebt gelijk Rigo, de uitspraak richt zich naar de klinker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: