Erica Terpstra is helemaal geen leuk mens

maart 2, 2010

Boks ouwe

Wat ik ook vreemd vind is dat wij voortdurend, als natie, dingen afspreken. Zo is er, in een vergadering die ik in ieder geval niet heb bijgewoond, afgesproken dat Erica Terpstra een leuk mens is. Terwijl iedereen toch in één opslag zou moeten zien dat al dat ge-kanjer en al dat hyperenthousiasme van d’r symptomen zijn van een zeer agressieve vorm van chronische behaagziekte.

Dat mevrouw te diep in het glaasje kijkt en dan een interview doet met Edwin Evers, interesseert mij niet. Moet ze helemaal zelf weten. Maar dat vervolgens iedereen (en met iedereen bedoel ik: iedereen die op televisie iets mag zeggen) vindt dat deze faux pas ‘moet kunnen’ omdat het ‘zo’n leuk mens’ is, dan schiet dat bij mij in het verkeerde keelgat. Wat nu als we hadden afgesproken dat Erica Terpstra helemaal niet ‘zo’n leuk mens’ was geweest? Hadden we die glaasjes te veel haar dan niet met z’n allen vergeven?

(Dat is trouwens ook zoiets: dat we tegenwoordig dit soort dingen ‘met z’n allen’ vinden. Om de haverklap zijn we het ‘met z’n allen’ ergens mee eens of oneens. Ik vermoed dat dit door Albert Verlinde komt. Of door Pim Fortuyn. Met z’n ‘dit moeten we met z’n allen niet willen’. Of zei Melkert dat juist? Ooit zat ik voor een café toen de beroemde advocaat Oscar Hammerstein op z’n BMW-moter de bocht om kwam en bijna een dronken zwerver van z’n sokken reed. De dronken zwerver schreeuwde iets en trapte tegen Hammerstein aan, die stopte, afstapte en de zwerver aan zijn arm vasthield terwijl hij met zijn andere hand de politie belde. De zwerver rukte zich los. Hammerstein vertelde door de telefoon wie hij was en dat hij zojuist door iemand van zijn motor was getrapt. Binnen een halve minuut kwamen er van alle kanten motoragenten aan gereden. De zwerver was ‘m evenwel gevlogen. Hammerstein legde uit wat er was gebeurd, waarbij hij nogal overdreef. Iemand in mijn gezelschap zei daar wat van. Of deze klopjacht niet wat overdreven was, waarop Hammerstein, die toentertijd samen met Spong aan het onderzoeken was of ze zittende politici voor demonisering van Pim Fortuyn konden aanklagen, zei: “Dit is toch precies wat we met z’n allen niet willen.”)

Als u het mij vraagt is het wel duidelijk. Die Terpstra zat in Vancouver om te zuipen. Lekker met een glas champoepel onze olympiërs toejuichen. En tussen de bedrijven door met de prinsesjes aanpappen. Volgens mij heeft Terpstra haar verblijf in het Olympisch dorp aangepakt om zich tussen de Oranjes in te wurmen. Laat zij zich stiekem door de prinsesjes ‘oma Erica’ noemen. En dan vraagt zij, terwijl zij tumtummetjes uitdeelt: “Wie vinden jullie leuker, oma Erica of oma Bea.” En dan roepen de prinsesjes in koor en met volle mond: “Oma Erica!” En dan lacht Erica Terpstra satanisch in haar vuistje.

En ’s avonds, vlak voor het slapen gaan, kunnen de prinsesjes niet ophouden over hoe leuk het met oma Erica was. Dat oma Erica zoveel liever en vrolijker is dan oma Bea. En dat oma Erica hun tekeningen wel heel mooi vindt. En dat ze van oma Erica wel snoepjes krijgen en niet worden afgescheept met een droog volkoren koekje. Willem-Alexander aait over het bolletje van zijn jongste dochter en glimlacht. Hij weet dat hij dat ‘oma Erica’ er eigenlijk uit moet rammen. Als moeder het hoort wordt ze woest. Maar eigenlijk vindt hij het wel leuk. Hij begrijpt zijn dochters wel. Hij had ook veel liever Erica als moeder gehad. Die is tenminste sport minded. En die schiet niet zo denigrerend in de lach als hij de diskwalificatie van Sven Kramer een ramp voor het land noemt.

Advertenties

7 Reacties to “Erica Terpstra is helemaal geen leuk mens”

 1. Quartz said

  Heb Terpstra ooit bediend op een privéfeestje (bijbaantje in de catering). Hoorde haar de ene na de andere schunnige en discriminerende uitspraak doen (uiteraard ook na een aantal glaasjes). Pim would have blushed. Geen leuk mens idd.

 2. Molovich said

  Haha. Verdomme. En waarom hoor je dat soort dingen nou nooit? Om dat het not done is dit soort afspraken te schenden?

 3. matxil said

  Dit soort verplichting scheppende “gezelligheidsdieren”, vol van hun eigen vrolijkheid, mijd ik als de pest. Ze zijn helaas onvermijdelijk bij sportevenementen, bruiloften (het zijn degenen die de polonaise inzetten), en buurtbarbecues. Met hun onverwoestbaar enthousiasme maken ze het leven van de rest van de wereld tot een hel.
  Als ik een klein prinsje was, zou ik een tyfushekel hebben aan oma Erika met haar vieze snoepjes en haar luide lach. Ze is de vrouwelijke versie van Gordon.

 4. Erica Terpstra is, als zovelen, uiteindelijk een parodie op zichzelf geworden.

 5. Quartz said

  Tsja. Goeie vraag. Beroepscode? Andere tijden?
  Heb als barman wel meer bn-ers van een donkerdere kant meegemaakt, maar ik ben zelf ook wel eens dronken en doe dan ook domme dingen.
  En Twitter bestond nog niet….
  Nou vooruit, nog eentje dan (uit de bobo-hoek): Henk Kesler (KNVB) is een Hero Brinkmannetje.

 6. Molovich said

  Ja, maar dat Henk Kesler een ongemanierde hork is dat weet iedereen sinds meneer het nodig achtte stakende politieagenten een veeg uit de pan te geven en ze verwend te noemen, als ik het mij goed herinner.

 7. […] Vooral dat ‘deze kanjer’ vond ik eigenaardig? Wie noemt zichzelf nu ‘deze kanjer’? Zelfs Erica Terpstra […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: