Ovatie

februari 12, 2010

http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-653940

Gisteren heeft het Europese Parlement nee gezegd tegen een wet die de Amerikanen inzage gaven in Europese geldstromen. Dit is voor een groot deel de verdienste van de Nederlandse Europarlementariër Janine Hennis-Plasschaert (VVD), die, zo begreep ik van de voice-over, onder zware druk was gezet door de Verenigde Staten, maar haar rug recht heeft weten te houden. Ze kreeg een staande ovatie in het Europarlement. Die nam ze verlegen, blozend bijna, maar breed lachend in ontvangst. Op aangeven van haar buurvrouw stond ze op om een kleine buiging te maken. Ik vond het zeer ontroerend en bemoedigend. Zelden vertoond op het politieke wereldtoneel.

Balkenende was not amused: “Wanneer terr’risme te maken heeft met financiële stroom, dan moet je ook alles draan doen om ervoor te zorgen dat die financiële stroom in kaart kunnen worden gebracht. Dat was de reden om dit besluit voor te stellen en ja helaas is dat vandaag g’stuit op een nee in’t Eu’pese par’ment.”

Wij mogen blij zijn dat het JPB niet is gelukt zich te laten verkiezen tot de Europese MP.

Advertenties

3 Reacties to “Ovatie”

  1. Oud Zeikwijf said

    JPB krijg vast en zeker de Big Brother Award 2010.

  2. Нельзя. Wissen die Russische comment, Max! Ik heb jaren geld verdiend aan het merkwaardige feit dat mensen Rusland, Russen en het Russisch geweldig interessant vonden, maar Rusland is slechts groter en corrupter dan Nederland, Russen emotioneler en cynischer dan Nederlanders en het Russisch niet ingewikkelder of moeilijker te leren dan het Nederlands, alleen dat alfabet hè, dat doet ’t hem. Mensen denken “ik kan dat niet lezen, dat moet wel moeilijk zijn, laat ik de tolk/vertaler maar goed betalen. Maar het is inmiddels 2010 hoor, geen gratis lunches meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: