Wilderslingo

februari 2, 2010

Lalala - Bram Moszkowicz en Geert Wilders

“LALALALALALA-IK-HOOR-JE-LEKKER-TOCH-NIET-LALALALALA.” Geert Wilders is niet helemaal zeker of de tactiek van Moszkowicz om het oplezen van de aanklacht te overstemmen met geschreeuw nu helemaal de juiste is. (Foto: AP)

In de laatste alinea van haar stuk De Hypocrisie van Wilders in De Volkskrant (ook te lezen op Frontaalnaakt, inclusief gezellige bloemlezing van Volkskrantreacties – men heeft het wel altijd over de ‘reaguurders’ van GeenStijl, maar die van de Volkskrant zijn ook geen lieverdjes) merkte Hassnae Bouazza in een bijzinnetje op dat Wilders zich qua taalgebruik laat inspireren door de diverse ‘haatfora’ op het internet. Leuke observatie, vond ik. Ik meen ook vaak te merken dat menige vondst van Wilders mij bekend voor komt.

Het woord kopvod bijvoorbeeld, Wilders poging om het woord hoofddoekje zo beledigend mogelijk te formuleren in zijn voorstel een hoofddoekjesbelasting in te voeren, had hij waarschijnlijk opgedaan op sites als Het Vrije Volk en het Pim Fortuyn Forum, de digitale leugenbankjes van het schuimbekkend deel der natie. GeenCommentaar was overigens tot de ontdekking gekomen dat het woord kopvod voor het eerst werd gebezigd op Stormfront, verzamelplek voor neonazi’s en soortgelijke bijna uitgestorven folkloristen.

In zijn opiniestuk voor De Volkskrant kwam hij ook weer met een aantal vondsten die al te bekend voorkwamen. Zie alleen al de titel van het stukkie: “WC-eend adviseert Guusje Ter Horst.” Een titel die knipoogt naar de bekende reclameslogan die het toiletreinigingsmerk WC-eend eind jaren ’80 gebruikte om zichzelf aan te prijzen. Wij van wc-eend adviseren wc-eend. Wij van Chimsky citeren even: “(Ter Horst) heeft Jaap van Donselaar ingehuurd haar PvdA-gelijk te halen. Van Donselaar is van de Anne Frank Stichting, door staatssecretaris Ploeg in 1984 betiteld als een cryptocommunistische organisatie. Directeur Hans Westra is lid van de PvdA. Wat adviseert WC-eend? Nou, WC-eend adviseert WC-eend.”

Hartstikke leuk gevonden natuurlijk, met dank aan GeenStijl, die graag naar WC-eend verwijst wanneer een of andere instantie het weer eens nodig acht zichzelf van een advies te voorzien dat het eigen gelijk bevestigt. (Overigens laat Wilders in zijn rechtszaak ook aardig wat wc-eenden opdraven om te bewijzen dat hij slechts de waarheid over de Islam vertelt, maar dit terzijde.) Diezelfde GeenStijl geeft Geert diezelfde dag nog een pluim in de aar vanwege het ‘smakelijke neologisme’ dat de hoogblonde oppergod van het vrije woord had bedacht voor de vele televisieschotels die bijvoorbeeld ook in mijn geliefde stadsdeel (Bos & Lommer, Amsterdam) zo talrijk aan de gevels hangen, gevels waarachter schuchtere bewoners hun televisietoestel afstemmen op het land van herkomst. Heimweeschotels noemt Geert ze. Een woord dat je, na een seconde of 10 googelen bijvoorbeeld tegenkomt op ayaanhirsiali.web-log.nl, ook al weer zo’n gezellige speelplaats voor ideële verschoppelingen.

Door Wilders graag gebezigde woorden en termen als ‘linkse kerk’, ‘multikul’ (of Multikultikabinet), Jip en Janneke-taal, Sint Obama, haatbaarden (haathut, als aanduiding voor een moskee, zal binnenkort ook wel z’n opwachting maken), dhimmitude en takiyya hebben ook al een lange geschiedenis op het internet. Net zoals Partij van de Allochtonen (PvdA) en Christenen Dienen Allah (CDA). Dat laatste grapje maakte Wilders in zijn toespraak tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen op 16 september 2009: “Goed nieuws voor dit multicul-kabinet dat buigen voor de verschrikkingen van Allah als haar belangrijkste taak ziet. Goed nieuws voor het CDA. C-D-A, dat inmiddels staat voor Christenen Dienen Allah.” Maar reeds in november 2007, zo leert google’s cache ons, werd het gemaakt door iemand op eerder genoemde Stormfront, waar men de angst voor joden lijkt te hebben ingeruild voor de angst voor moslims.

Leert dit ons dat Wilders een ordinaire nazi is? Nee, daar heb je een veel eenvoudiger foefje voor. Kijk maar eens wat er gebeurt als je Wilders naam in een willekeurig artikel over de man vervangt door Hitler, en de PVV door Nazi-partij. Dan krijg je bijvoorbeeld het volgende:

Hitler: Minister Ter Horst speelt vuil spelletje

Nazi-leider Adolf Hitler haalt fors uit naar minister Guusje ter Horst (PvdA, Binnenlandse Zaken) in verband met het onderzoek waaruit zou blijken dat de Nazi-partij ‘nieuw rechts radicaal’ is. ‘Kent de linkse kerk nog enige schaamte, nog ergens enig verlangen naar waarheid en oprechtheid?’

Dat schrijft Hitler in een opiniestuk in de Volkskrant. Volgens de politicus gebruikt Ter Horst dit ‘wetenschappelijke onderzoek’ om het proces tegen hem te beïnvloeden.

Perfecte timing
Vooral het feit het onderzoek juist nu uitkomt en dat Ter Horst de bevindingen nu naar de Kamer heeft gestuurd, steekt Hitler. ‘De timing is perfect. Net voor deel twee van het proces,’ aldus Hitler.

Ter Horst gaf Jaap van Donselaar opdracht onderzoek te doen naar de rechtsheid van de Nazi’s. Van Donselaar werd, zo schrijft Hitler, in 1994 door staatssecretaris Rick van der Ploeg (PvdA) uitgemaakt voor cryptocommunist.

WC-eend
Door het onderzoek binnen PvdA-kringen te houden, wordt het wel makkelijk om de Nazi’s in een hoek te plaatsen. ‘Wat adviseert WC-eend? Nou, WC-eend adviseert WC-eend. Ter Horst krijgt precies wat ze wilde: de Nazi’s weer gebrandmerkt.’

Hitler ziet het rapport en de gang van zaken als het failliet van de ‘linkse kerk’. ‘Het is bijna pijnlijk te zien in welke bochten de linksen zich nu weer moeten wringen om hun haat te rechtvaardigen en hun stervende project nog van wat laatste zuurstof te voorzien.’

Adolf Hitler schreef het opiniestuk samen met partijgenoot Joseph Goebbels.

Nou. Lijkt me zo klaar als een klontje.

(Mocht u niet zoveel kunnen met een term als ‘nieuw radicaal rechts’, maar graag wel enige duiding hebben rond het fenomeen Wilders, raad ik u dit stukje aan van mijn hand.)

Advertenties

4 Reacties to “Wilderslingo”

  1. Ik zou het Stormfront niet durven afdoen als ..verzamelplek voor neonazi’s en soortgelijke bijna uitgestorven folkloristen
    Ruim 189.000 leden, dat forumpje. En meer dan 6,8 miljoen posts.

  2. Oud Zeikwijf said

    OMG gaat Hassnae Bouazza ook hier haar politiek correcte skeptertje zwaaien? Zijn we nergens veilig vor dodelijke ernst?

  3. Molovich said

    Je bent sowieso nergens veilig meer vandaag de dag. Maar zo politiek-correct is Hassnae’s sceptertje toch niet? En zo dodelijk ernstig vind ik haar ook niet. Wellicht wat stellig soms. Ze mist of maakt geen gebruik van de gave het eigen oordeel in twijfel te trekken. Bovendien gaat zij waarschijnlijk Gordon The Musical produceren waarin ik de titelrol zal spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: