De hond van Edwin de Roy van Zuydewijn

januari 15, 2010

Edwin & Paco

Zo heb ik altijd een diep gevoel van mede dogen als ik de hond van Edwin de Roy van Zuydewijn zie. Overal waar Edwin de Roy van Zuydewijn komt, neemt hij dat enorme beest mee. Ik vermoed om te benadrukken dat hij nergens woont.

(Dat lijkt me trouwens ook wat, dat je vaag bevriend bent met Edwin de Roy van Zuydewijn en dat je dan ineens een telefoontje krijgt met de vraag of hij deze week bij jou mag slapen. Want dat schijnt ie te moeten doen, zijn vrienden om onderdak vragen. Zelf heeft hij geen geld meer om zich een dak boven het hoofd te veroorloven. Of niemand wil ‘m meer een huis verkopen. Ik weet het niet, maar in elk interview dat ik sinds zijn scheiding met prinses Margarita heb gezien, vertelt hij dat hij nergens meer woont en dat hij afhankelijk is van zijn vrienden. Maar goed. Vraagt De Roy van Zuydewijn of hij deze week bij je mag slapen, moet je niet alleen weer voor de zoveelste keer al die verhalen aanhoren, je moet ook nog eens die enorme hond in je huis dulden.)

Gisteren zag ik op televisiezender Het Gesprek Edwin de Roy van Zuydewijn geïnterviewd worden door Theodor Holman. Het bleek een herhaling.
De uitzending was van een jaar geleden was toen de Nationale Ombudsman had toegezegd een onderzoek in te stellen naar de vraag of De Roy van Zuydewijn gedwarsboomd is door duistere krachten. Edwin de Roy van Zuydewijn was vol hoop. Eindelijk was er een autoriteit die hem serieus nam. Iemand van onbesproken gedrag. De enorme hond van Edwin de Roy van Zuydewijn lag naast hem, op de grond. Het is een pronkrug, zo las ik op wikipedia. En hij heet Paco Pablo (uw dienaar van het woord verkeerde onterecht in de veronderstelling dat Edwin de Roy van Zuydewijn de omgangsregeling met Paco had gewonnen. Een reactant wees hem erop dat de hond van De Roy van Zuydewijn geen Paco maar Pablo heette. Een klein onderzoek leerde toen dat De Roy van Zuydewijn de omgangsregeling helemaal niet had gewonnen. Hij heeft dus een zelfde merk hond aangeschaft en hem geen Paco maar Pablo genoemd).

Paco. Pablo. Arme jongen.

De hele tijd achter je baas aansukkelen. Nu zat je weer in een studio. Op een gegeven moment stond hij op en ging om de tafel heen lopen. Hij ging recht voor de camera staan. Wij keken tegen een enorme hondenreet aan. De staart loom kwispelend. Zijn baasje vertelde hoe hij genaaid was door Maartje van Weegen die het nodig achtte om tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima te vertellen dat Edwin de Roy van Zuydewijn en prinses Margarita niet aanwezig waren vanwege financiële problemen (wat overigens werkelijk een schandalig stukje royalty journalistiek van Maartje van Weegen was, waarvoor ze met terugwerkende kracht voor geschorst zou moeten worden).

Aan het eind van het interview lebberde Paco Pablo het gezicht van Theodor Holman af. Hij leek gelukkig. De hond, bedoel ik (Theodor Holman ook trouwens, maar daar ging het me niet om). En toch had ik medelijden met Paco Pablo. Ik denk juist omdat hij zich niet bewust is van alle ellende.

Mijn medelijden was onnodig, dat wist ik. Het is Edwin de Roy van Zuydewijn die ons medelijden verdient. Een dag daarvoor zag ik hem voor de camera’s van Eén Vandaag. Hij kwam uit een huis van een of andere vriend (nam ik aan). Om Paco Pablo uit te laten. De journalist van Eén Vandaag vroeg naar zijn reactie op de uitspraak van de Nationale Ombudsman, die hem in het ongelijk had gesteld. Nergens was uit gebleken dat de carriëre van Edwin de Roy van Zuydewijn was gesabotteerd. De Roy van Zuydewijn wenste er niet op in gaan. Het enige wat hij wilde zeggen was dat hij verbijsterd was. Waarna hij met Paco Pablo wegliep. De voice-over vertelde nog iets terwijl het beeld bij de weglopende De Roy van Zuydewijn en Paco Pablo bleef. Zoals Swiebertje in zijn laatste aflevering over een landweggetje naar de einder liep. Ik vond het een beetje vreemd dat de camera zo lang bleef nakijken. Maar helemaal aan het eind van het shot bleek waarom deze keuze was gemaakt. We zagen nog net hoe Edwin de Roy van Zuydewijn werd meegetrokken door Paco Pablo. Edwin de Roy van Zuydewijn kon zich nog maar net staande houden op de besneeuwde stoep die een ijsbaan was geworden.

Advertenties

19 Reacties to “De hond van Edwin de Roy van Zuydewijn”

 1. mescaline said

  Je hebt zelf wel iets van die hond Molovich. En Zuydewyn van hoe heetie, Breedveld.

 2. Maartje van Weegen, ik had vroeger respect voor die vrouw. Toen werd zij het schoothondje van het Koninklijk huis.
  Waarschijnlijk wil haar soort niet zo met de ‘rich-back’s’ zoals dat soort van Zuydewijn volgens mij officieel heet. (Nee, dat De Roy van krijg ik er niet uit.)
  Van Weegen is een tekkelaartje denk ik…

 3. cole said

  Heeftie inmiddels een omgangsregeling met laat-rijpe-ridgeback Paco?
  Nee, Margaretha heeft na twee maanden Edwin gesmeekt om een eenzijdig permanente nongangsregeling.

  Wat een verrukkelijke PronkrugWiki, dank Max.
  “Slechte socialisatie, harde aanpak en eenzaamheid kunnen deze hond blijvend geestelijke schade toebrengen. Consequente eerlijke training is voor de laat rijpe ridgeback absoluut noodzakelijk om hem in zijn in alles overdreven natuur te sturen en te begeleiden tot een fijne partner.”

 4. Is dit de hond waar Maggie en Eddy ook ruzie om gehad hebben? Ik heb indertijd Het Gesprek gezien. Holman had het niet breed.

  Aan het hoofd van Beroy van Zuydewijn de zien (bij P&W) eet hij niet alleen hondenbrokken.

  Ik hoop dat hij nog even door gaat met claimen, ik geniet ervan.

 5. @ cole: dit doet mij zo denken aan bepaalde mannen die ik ken…

 6. cole said

  @OZ Pronkruggen zijn zelfbevruchtende teefjes (bitches).

 7. mescaline said

  Cole 5:40 geweldig, die PronkrugWiki.

  Die maakt #1 helemaal overbodig, zo te zeggen.

 8. mescaline said

  BTW Muizenoverleg voor de dingtaal. “so to say”==”zo te zeggen”. Goed om te willen weten.

 9. jan said

  Edwin zit wat steviger in elkaar dan zijn ex-neefje Willem-Alexander. Er ligt eindelijk ijs op sloten en dan mag Lex niet op dat ijs schaatsen. Bij de eerste de beste bocht van Uithof glijdt hij uit. Arm uit de kom. Geen probleem Lex is als brigade-generaal bij het leger en ook iets bij de KLu en KM op de hoogte van EHBO. Hij raapt de losse onderdelen bij elkaar en zet de arm in elkaar. Vermakelijk.
  Vooral omdat zijn verplichtingen kan nakomen.

  .

 10. tuurlijk said

  Laten we ons vooral niet bij de feiten houden. Voor uw info: de hond heet PABLO en is niet dezelfde hond als PACO. Verder moet Edwin leven van giften. Maar van die giften zorgt ie altijd eerst voor Pablo en dan pas voor zichzelf. Dus gemakkelijk hoor, zo’n artikeltje schrijven. Als je de moeite had genomen het rapport te lezen, had je geweten dat dat bol staat van tegenstrijdigheden en Brenninkmeyer gezwicht is voor de druk van Bakellende, en dat het onderzoek een farce is geweest.

 11. Molovich said

  Excuses. Feiten checken is inderdaad niet bepaald mijn sterkste kant. Ik was nogal gehaast gaan zoeken naar de naam van de hond van Edwin de Roy van Zuydewijn, en kwam toen bij Paco uit. Om Paco was destijds ruzie wie ‘m mocht houden, Prinses Margarita of Edwin de Roy van Zuydewijn. Omdat Edwin de Roy van Zuydewijn sindsdien constant vergezeld werd door een enorme hond, verkeerde ik in de veronderstelling dat het gevecht de omgangsregeling in zijn voordeel was beslecht. Dat bleek dus niet het geval. Paco is kennelijk terug naar Margarita. Ik neem aan dat Edwin de Roy van Zuydewijn daarna Pablo heeft aangeschaft. Hoewel de aanschaf natuurlijk ook daarvoor kan hebben plaatsgevonden. Weet ik het.
  Maar waarom heeft hij eigenlijk zo’n enorme hond aangeschaft als hij afhankelijk is van giften? Nobel van ‘m, dat ie eerst voor z’n hond zorgt en dan voor zichzelf, maar wat vinden die vrienden van Edwin de Roy van Zuydewijn, van wier giften hij afhankelijk is, daar eigenlijk van? Voor je het weet is Pablo de enige vriend die hij nog heeft.

  Volgens mij vel ik geen oordeel over het rapport van de Nationale Ombudsman. Ik vertel alleen wat het oordeel is geweest, niet hoeveel waarde ik daar aan hecht. In wezen beschouw ik Edwin de Roy van Zuydewijn als een held, omdat hij het tegen het koningshuis durft op te nemen. Maar mij lijkt het sterk dat Brenninkmeijer is gezwicht voor de druk van Balkenende. Dat is hij nog nooit, dus waarom in dit geval wel? Als hij ergens voor gezwicht is, dan is het voor iets anders dan de druk van Balkenende. Zoals Edwin de Roy van Zuydewijn zei in het gesprek met Theodor Holman: de Nationale Ombudsman is van onbesproken gedrag. Ik zou niet weten waarom hij zijn reputatie door Balkenende op het spel zou zetten. Wellicht dat ik dat rapport nog eens ga lezen. Maar naar wat ik van begrepen heb, is Brenninkmeijer bronnen gaan ondervragen en is hij geen al te grote tegenstrijdigheden in hun verhaal tegengekomen. Wellicht kan dat ook betekenen dat ze hun verhalen goed op elkaar hebben afgestemd, maar dat weet ik verder natuurlijk niet.

 12. cole said

  Gloeiende.. Tuurlijk heeft tuurlijk gelijk. Voor de achteloze leek lijken die Paco en Pablo op afstand ook wel wat op elkaar.

  Wat? Het zijn allebei Rhodesian Ridgeback African Hunter Pronkbeesten..
  Wat? Het zijn broers, van de prachtige reu Kobus of Nyassalaland.
  Jugundsieger!!
  2e Eurepean Dog Show Poznan-Polen
  B.O.B. 12e Lovaniumtrofee-leuven.

  http://www.rhodesian-ridgeback-kennel.nl/kobus.htm

 13. Max J. Molovich said

  Vanaf nu zal ontroering mijn deel zijn, denk ik, wanneer ik Edwin de Roy van Zuydewijn en zijn trouwe viervoeter zal zien.

 14. tuurlijk said

  Tuurlijk was een beetje te kort door de bocht. Tuurlijk was ook een beetje dom om zo hoog van de toren te blazen, de beide honden lijken inderdaad sprekend op elkaar. Daarvoor biedt tuurlijk natuurlijk zijn nederige excuses aan, dus Molovich bij deze: excuus voor de snelle en niet erg doordachte reactie. Excuses aanvaard?

 15. Excuses aanvaard.

  *Pinkt een traantje weg*

  Wat mooi dat dit vandaag nog kan, op het wereldwijde web. Verzoening, bedoel ik.

 16. tuurlijk said

  *slaakt een zucht van opluchting*

 17. Mirjam van Amsterdam said

  Hoe kan hij zo’n enorme hond aanschaffen als hij geen geld heeft.

 18. Molovich said

  Dat hij geen geld zou hebben, beweert ie niet. Hij heeft geen werk en leeft van giften. Die giften kunnen natuurlijk behoorlijk hoog zijn. En als ik Tuurlijk mag geloven, zorgt De Roy van Zuydewijn altijd eerst voor zijn pronkrug, en dan voor zichzelf. Waarschijnlijk heeft ie gespaard om ‘m te kunnen aanschaffen. Ook de pronkrug was misschien wel een gift.

  Mij lijkt het wel een hele opgave om met zo’n hond in je kielzog steeds maar weer iemand te vinden die je onderdak wil verlenen.

 19. Pegasus said

  Maar Edwin de Roy van Zuyderwijn heeft wel volkomen gelijk.Op schrijvens krijg je nooit antwoord.

  Open brief aan Prof. Dr. J.P. Balkenende.

  Aan Zijne Excellentie de Eerste Minister
  Prof. Dr. J.P. Balkenende
  Ministerie van Algemene Zaken
  Postbus 20001
  2500 EA Den Haag.

  17 februari 2010.

  Excellentie,
  Beroepende op de Wet Openbaarheid van Bestuur en u aanspreken op de Algemene Wet Bestuursrecht,stel ik u de volgende vragen:

  1. Stamt het DNA van de Nederlandse Koninklijke familie af van de in Art.24 van vigerende Grondwet genoemde Willem I.(Willem van Oranje)?

  2. Heeft de huidige Koninklijke familie op grond van dit vereiste artikel,onder subsidiaire verwijzing naar Art.25 van de Grondwet, rechtmatig de troon en bijbehorende status verkregen?

  3. Vindt u het een Staatsrechtelijke Fraude of onbehoorlijk bestuur indien voor erfelijke troonopvolging geen DNA onderzoek plaats vindt?

  4. Uw inhoudelijke toelichting.

  Deze vragen zijn gebaseerd op de in onderstaande weblog geformuleerde titel DNA Koninging-Bloedverwanten zoals middels elektronisch verkeer gangbaar is.

  In afwachting van uw antwoord ,
  Hoogachtend,
  T. Couzy

  Op onderstaande weblog uit ik daarover mijn door velen gedeelde verontrusting. Deze brief wordt eveneens naar de kamer fracties en media gestuurd en op enkele websites geplaatst.

  http://jacobusderoma.blogspot.com/2010/02/hoe-staat-het-met-het-dna-van-de.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: