Vooruitzien in 2010 (2)

januari 5, 2010

Vooruitzien in 2010

Hebben wij gisteren de politiek en de showbizz behandeld, vandaag zoomen wij in op de sport, de mode en enige kunsten.

Sport/Showbizz
Aan de vooravond van het WK in Zuid-Afrika beëindigt Yolante Cabau van Kaatsheuvel haar relatie met Wesley Snijder. (Wesey bleef maar doorzeuren over een interview van Yolante in Voetbal International, waarin ze haar verbazing uitte over een uitspraak van de bondscoach die meende dat er geen ‘voetbaldwergen’ meer bestonden, terwijl haar vriend toch duidelijk het tegendeel bewees). Yolanthe krijgt een relatie met John en Johnny de Mol. In een interview geeft Johnny toe dat het wel ‘even wennen was’ om een vriendinnetje met zijn vader te delen, maar dat ze het nu ‘wel heel gezellig hebben samen’. Een even gefrustreerde als ontketende Wesley Snijder bezorgt Oranje de wereldbeker. Johan Vlemmix krijgt een hit met xijn Alle Ballen Op Wesley (met strofes sls ‘Yolanthe noemde Wesley een voetbaldwerg / Maar dat vinden wij heel nie erg’ en ‘Omdat Johnny en John het met Yolanthe doen / Is Wesley boos en wordt Oranje kampioen’

Mode
Wit wordt het nieuwe zwart. Witte sportsokken mogen zelfs weer. Nog sterker: het wordt zelfs usance de spijkerbroek in de witte sportsokken te steken. Verder worden gevoerde kaplaarzen de nieuwe uggs. En introduceert de Italo-Amerikaanse funhopgroep Casa Nostrills het boven de spijkerbroek gedragen boxershort, een modegrill die met name de middelbare schoolgaande jeugd blijkt aan te spreken. In de herfst van 2010 komt de bodywarmer terug.

Literatuur
In maart gaan Kader Abdolah en zijn snor uit elkaar. De snor van Kader Abdolah begint een solocarrière als choreograaf voor dansgezelschap De Cherubijntjes. Als Kader Abdolah in zijn eerstvolgende column voor De Volkskrant niet verder komt dan de constatering dat pindakaas op poep lijkt, blijkt dat het ‘literaire talent’ al die tijd van zijn snor was gekomen.

Leon de Winter keert terug bij Elsevier en blijkt na het neoconservatisme en het klimaatscepsisme het creationisme te hebben omarmd, dat ervan uitgaat, aldus De Winter, dat de wereld is geschapen door een goede kracht. De Winter haalt hiermee de hoon op de hals van rabiaat atheïstisch Nederland, dat evenwel een diepe crisis raakt als hun held Richard Dawkins zich blijkt te hebben bekeerd tot het katholicisme, nadat hij in de cloaca van een opgezette dodo het licht ziet, waaruit vervolgens Maria verschijnt die Dawkins vertelt dat het tijd wordt om terug te keren. Dawkins buigt nederig het hoofd en laat zich later het jaar zegenen door de Paus die hem omhelst als een verloren zoon. Ook Harry Mulisch blijkt inmiddels in God te geloven. Echter, al snel blijkt dat Harry Mulisch zichzelf bedoelt als hij het over God heeft.

Film
In mei kondigt Woody Allen aan ook een 3D-film te maken. De extra dimensie blijkt liefde. Bij de ingang van de bioscoop krijgen bezoekers een roze brilletje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: