Vooruitzien in 2010 (1)

januari 4, 2010

Vooruitzien in 2010

Het was op de drempel van het oude naar het nieuwe jaar dat wij ineens moeilijker gingen lopen wegens een stekende pijn vlak onder de bal van onze rechtervoet. Nader onderzoek leerde dat wij een eksteroog hadden opgelopen. Een eksteroog dat danig was gaan zweren. Het eerste weekend van tweeduizend-en-tien hebben wij derhalve ijldromend moeten doorbrengen. Wat wel weer als voordeel had dat wij tal van toekomstvisioenen kregen en inmiddels precies weten wat dit jaar zal brengen.

Politiek
Om moeilijke kamervragen over het Irak-onderzoek te ontlopen, laten laten Maxime Verhagen en Jan Peter Balkenende in februari het kabinet ontploffen (iets met smeergeld en Bert Koenders) in de hoop een nieuwe coalitie te vormen met PVV en VVD. Er volgt een ongemeen harde verkiezingsstrijd waarin Balkenende de PvdA een ‘fruitsalade van rotte appels’ noemt. Wouter Bos barst tijdens een verkiezingsdebat voor de camera’s van RTL in huilen uit. Maarten van Rossem noemt dit voorval ‘hoogst merkwaardig’, Frits Westers meent dat de huilbui de volledige ondergang van de PvdA symboliseert, alle analisten spreken over het gebrek aan leiderschapskwaliteiten van Bos. In het stemhokje echter blijken heel veel mensen een, zoals de Amerikanen dat noemen, pitty vote uit te brengen. Een stem uit medelijden. De PvdA wordt veruit de grootste partij en vormt een coalitie met D66 en GroenLinks. Alexander Pechtold geeft op een partijborrel toe dat hij wel eens erotische dromen over Fleur Agema heeft. Nadat blijkt dat een substantieel deel van het Marokkaanse electoraat PVV heeft gestemd, belandt Wilders in een identiteitscrisis. Hij zegt een jaar rust te nemen om op een kibboets in Israël te gaan werken en benoemt Gordon tot zijn tijdelijke opvolger. In de onrustige dagen die hierop volgen, blijkt Dion Graus zoek. Drie dagen later wordt hij terug gevonden in het bos van Neerijnen, vastgebonden aan een boom.

Showbizz
Over Gordon gesproken. De blonde relnicht zorgt eind januari voor de nodige ophef als uit videobeelden blijkt hij tijdens het spontaan ontstane sneeuwbalgevecht op het mediapark te Hilversum de sneeuwbal wierp die ervoor zorgde dat Albert Verlinde in coma raakte. In een speciale uitzending van RTL Boulevard voelt een ernstig kijkende Winston Gerschtanowitz de schuldbewust kijkende Gordon aan de tand. Gordon heeft erg veel spijt dat hij een steen in de sneeuwbal had verpakt en belooft dat de opbrengst van het concert van De Toppers (die inmiddels uit acht man bestaan) naar de belangenvereniging van comapatiënten zal gaan. De luchtig bedoelde grap dat Albert Verlinde naar verluidt in bed altijd al een soort comapatiënt was, valt evenwel verkeerd bij het publiek. Gordon wordt uit de Toppers gezet.

Voorts bevalt Patricia Paay in augustus van een drieling, maken Acda en de Munnik een comeback met een cd vol met Nick & Simon-covers, toepasselijk genaamd ‘Acda en de Munnik doen Nick & Simon’ (een titel die met name in de gayscene van Volendam voor de nodige hilariteit zorgt), en blijkt dat Paul Witteman onder invloed van Jeroen Pauw verslaafd is geraakt aan coke, schnapps en hoeren. Witteman verliest zijn baan en belandt onder de brug bij het Amstel Hotel. Pauw maakt de overstap naar Powned! en krijgt een eigen dating show (Pauw en de vrouwtjes), een eigen talkshow (Pauwned), een quiz waarin alleen maar vragen over Jeroen Pauw gesteld worden (De Veren van Pauw) en een eigen musicalzoektochtshow (Op zoek naar Jeroen). Alles wordt een groot succes en sterkt Jeroen Pauw in de overtuiging dat hij de nieuwe Jezus is.

(Morgen deel 2)

Advertenties

Eén reactie to “Vooruitzien in 2010 (1)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: