Demoniseer eens iemand anders: Bert Koenders

november 18, 2009

Koenders mist nooit

In het kader van de postbus 51-campagne ‘Demoniseer ook eens iemand anders’, wensen wij vandaag onze pijlen te richten op Bert Koenders. Op bovenstaande foto ziet u de huidige Minister van Ontwikkelingssamenwerking voor een tank in Afghanistan de Nederlandse pers te woord staan. Doordat de motor van de tank op nogal luidruchtig loeiende wijze stond af te koelen, verstond de minister niet alle vragen even goed. “Een Koenders mist nooit, ik raakte dat knikkerende meisje vol tussen de ogen. Klaboem, weg was ze”, antwoordde hij op de vraag van een journalist van RTL Boulevard of hij Nederland miste.

Koenders en zijn toekomstige asbak

“How old is he? Eight years old? Nice! It’s because I’m looking for a gift for my friend Mobutu, and this boys skull would make a perfect ashtray.”

Koenders en slippers

“Het is wel even wennen hoor, van die slippers. De schoenen waar ik normaal op loop zijn van Chinese babydarmpjes gemaakt (zie naast Koenders, red.). Heerlijk soepel en toch stevig. Bovendien ademt het goed. Zo’n slipper ademt natuurlijk ook goed, haha, maar zo’n zool van kurk, tja… Dan is het bij wijze van spreken nog aangenamer om je voeten in een stierenhol te steken en daarmee te gaan lopen. Ik zeg maar wat natuurlijk, maar ja, that’s Bertje Koenders.”

Bert Koenders bedrijft de liefde
Terwijl hij de liefde bedrijft met een opgezet schaap denkt Bert Koenders over de grote vragen des levens.

Nachtzuster
“Of ik doktertje wil spelen? Maar natuurlijk!” Niet veel later stond Bert Koenders op de wc van de kraamafdeling van het Erasmus Ziekenhuis te Rotterdam de oogballen van zuster Melvy hoog te houden.

Bertje 'de haas' Koenders
Reeds in de tweede klas van het Carolus Clusius College te Zwolle stond Bertje Koenders bij zijn medeleerlingen bekend als ‘de dictator’ en bij de docenten als ‘zoete lieve Bertje’. Met name in het zwart maken van Melle Koeling (uiterst links voor de kijker) legde Bertje een geraffineerde vindingrijkheid aan de dag waar hij later nog veel profijt van zou hebben. Die keer dat Bert tijdens een schiekundepracticum de klasschildpad in brand zette en het toch voor elkaar kreeg de schuld op Melle te schuiven, kan als een soort blauwdruk gezien worden voor de werkwijze van de huidige Minister van Ontwikkelingssamenwerking.

Bert en de burgemeester van Wassenaar
It’s a deal. Samen met de burgemeester van Wassenaar bedenkt Bert Koenders een plannetje om geld dat bedoeld was voor drinkwater in Burundi naar de Bloemcapschool te sluizen. Datzelfde jaar voeren de leerlingen van de Bloemcapschool Miss Saigon op als eindejaarsmusical en landt er een heuse helikopter in de aula.

Kindsoldaatjes
“Het mooiste van werken met getraumatiseerde kindsoldaatjes is natuurlijk dat niemand ze mist als er eens eentje verdwijnt. Thuis in m’n kelder heb ik een heel legertje van die gasten dat voor mij de boekhouding van The Entertainment Group verzorgt.” Evil minds think alike. Marco Borsato en Bert Koenders begrijpen elkaar.

Koenders scheldt een arabist uit
“En jij daar, kale hark met je verschrompelde balzakkenkop? Heb je nog iets zinnigs te melden of moet ik je naar Iran sturen met een bordje rond je nek waarop in het Farsi te lezen staat dat je een homofiele soeniet bent?”

Koenders over Zuid-Amerika
“Voorts ben ik van mening dat we dat hele continent in z’n eigen coke gaar moeten laten soppen.” Bert Koenders vindt het onzin om wat aan de drugsproblematiek in Zuid-Amerika te doen.

Stinken
“Of dat stinkt? Ja natuurlijk stinkt het wanneer je je auto’s op gemalen kindsoldaatjes laat lopen. Maar olie raakt op, zoals u weet, en zolang wij er voor blijven zorgen dat er oorlog is in dat soort landen, is het een onuitputtelijke bron van een duurzame grondstof. U moet ook aan de toekomst denken, mevrouw.”

Ein volk
“Of, zoals mijn vrouw vannacht nog zei: Ein Volk, ein Reich, ein Bertje Koenders.”

Advertenties

17 Reacties to “Demoniseer eens iemand anders: Bert Koenders”

 1. Paddy said

  Hahaha! Alleen heb ik vreemd genoeg nu meer sympathie voor Bertje Koenders dan ooit, wat een heerlijke man!

 2. Molovich said

  Ja, vreemd toch hoe dat werkt, demoniseren. Het zal wel iets met de Stones te maken hebben. Sympathy for the devil. (“Pleased to meet you, hope you guess my name (Bertje Koenders, red.) / But what’s puzzling you is the nature of my game”)

 3. ik kom niet meer bij.

  is het bert koenders die handjeklap deed met het leger in nicaragua om een coup op poten te zetten? ah nee dat was van baalen.

 4. “En jij daar, kale hark met je verschrompelde balzakkenkop? Heb je nog iets zinnigs te melden of moet ik je naar Iran sturen met een bordje rond je nek waarop in het Farsi te lezen staat dat je een homofiele soeniet bent?”
  no comment

 5. Marjan said

  Assymaaaaa…..waar ben je? Nu lezen, hard lachen en nooit meer zeuren over mijn brave stukjes.

 6. assyma said

  @marjan

  ik kan niet reageren, ik lig zowat in coma man…aarggghhh…lachen is helemaal niet goed voor me.

 7. assyma said

  het gaat al weer…maar nu moet ik de hele tijd denken aan die man denken…gelukkig zijn de meesten in perzie analfabeet.

  weet je het rare is, dat de meeste mannen in de arabische wereld zich wel homofiel gedragen, ze zijn heel klef met elkaar, lopen de godganse dag gearmd met elkaar op straat (een straatbeeld dat ik hier in ons nette dorpje onbestaanbaar is), kussen elkaar enthousiast en dat gaat echt van smak smak, kom daar hier maar eens om, alle zoentjes eindigen hier in de lucht,

  en ook, en dat weet ik zeker, wordt het puberale rijpingsproces eerst uitgebreid gevierd op elkaar, want op de andere sexe levert je een boel narigheid op;-(

  ik raad die man, na aankomst dat bordje in de eerste de beste vuilnisbak te kieperen op het vliegveld.

 8. nee maar assyma, je hebt hier zomaar een punt. mijn vader zei een keer, tot grote hilariteit van mijn zussen en mijn moeder, want een grotere brok machodom kun je eenvoudig niet vinden op deze aardkloot:
  “eigenlijk ben ik best homo in mijn smaak”
  ik zei wat bedoel je? hij zei: nou ik hou van zingen, en dansen, en van gouden juwelen, en van mooie dingen… ik zei man! je bent net een surinamer! dat komt omdat je uit het zuiden komt!

 9. assyma said

  OZ
  maar droeg hij die juwelen nou echt, waar jullie bij waren?
  oooohhh…hier in holland zou dat niet kunnen: doe je een beetje anders dan anders dan worden je kinderen per direct uit huis geplaatst.
  ja, ja,
  je hebt een exotische jeugd beleefd hoor ik wel weer.

 10. Nou dat was wel het minst rare aanhem. ik moet toch echt een keer een column over mijn vader schrijven. hij werd de JR van de streek genoemd. destijds geneerde ik me suf voor hem, maar met de afstand vind ik hem steeds grappiger.

 11. Molovich said

  Met Zeikwijf als achternaam zit het je ook niet echt mee. Kan verwarrend werken. Maar, Oud Zeikwijf, begrijp ik nu dat je vader een in Suriname werkzame Brabander is.

 12. Hannah said

  Evil minds think alike: wat was de deal op de achtergrond?

 13. Ellen said

  Ik heb hem al een week niet bij P&W gezien.

 14. Max J. Molovich said

  Dat was geen deal, dat is een Siamese tweeling.

 15. cole said

  Great minds think alike but fools seldom differ.

  Wat is het hier tegenwoordig warm huiselijk gezellig met al die knapperende ‘koortsfurie’ haardtjes.

 16. Max J. Molovich said

  Overigens, die ‘kale hark’ is een bekende arabist. Maar ik kom maar niet op z’n naam. Iemand?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: