Belangenvereniging succesvolle blanke mannen niet blij met nieuwste creatie Wendy van Dijk

oktober 28, 2009

Wendy van Dijk is... Richard Hoveling

Wendy van Dijk als Richard Hoveling (foto: Hempworld)

De ophef over Wendy van Dijks Antilliaanse creatie Lucretia Martini is nog maar nauwelijks op gang, of de volgende controverse dient zich reeds aan. Van Dijk was in het diepste geheim bezig met een nieuwe creatie. Dit keer kroop ze in de huid van een 42-jarige blanke man genaamd Richard Hoveling. Diederik Uienwinkel, woordvoerder van de De Belangenvereniging voor Succesvolle Heteroseksuele Blanke Mannen Zonder Handicap (BSHBMZH), is woedend.

“Ik heb de eerste proefuitzending gezien”, zegt Uienwinkel in zijn fraaie kantoor aan de Keizersgracht te Amsterdam, “en het is stuitend. Werkelijk elk cliché over de blanke succesvolle man denkt mevrouw te kunnen gebruiken om haar slachtoffers in de val te laten trappen. De Richard Hoveling van Wendy van Dijk werkt zich een slag in de rondte, heeft een gelukkig gezin maar doet het met zijn secretaresse. Hij heeft een ringbaardje, praat graag over voetbal, over lekkere wijven en over mooie auto’s. Hij luistert met even veel gemak naar ACDC als naar Dvořák. Hij denkt erover zijn motorrijbewijs te gaan halen om met een Vincent Black Lightning door Zuid-Amerika te gaan toeren. In de remsporen van Ché, noemt Wendy dat dan gekscherend.”

Uienwinkel steekt een dikke Havana aan, blaast een ferme rookpluim uit en gaat hoofdschuddend verder: “We leven in de 21e eeuw. Je denkt dat de demonisering van de succesvolle blanke man wel z’n beste tijd gehad. Vorige maand nog opperde iemand in een vergadering of de BSHBMZH nog wel zo hard nodig was? Nou, Wendy van Dijk maakt in één klap duidelijk dat wij meer dan ooit nodig zijn. Voor je het weet krijg je weer brandende BH’s in je gezicht geworpen, word je Jag(uar, red.) beklad met smerige leuzen of proberen millitante kleuters je das af te knippen. Let op mijn woorden. De haat jegens de succesvolle heteroseksuele blanke man zonder handicap is nooit weg geweest. Het stond alleen op een lager pitje. Maar Wendy van Dijk heeft het gas weer vol open gedraaid. En waarom? Waarschijnlijk om haar ex Xander de Bousonjé terug te pakken. Onlangs hebben wij Xander erelid gemaakt van de BSHBMZH moet u weten. Dat Wendy nu met dit programma komt, kan geen toeval zijn.”

Het was de bedoeling dat Van Dijk pas in het najaar van 2010 met haar nieuwste creatie op de buis zou komen. Echter, doordat een van haar eerste slachtoffers, babyfluisteraar David Ogilvy, geprobeerd had zich te verhangen nadat hij erachter was gekomen voor een derde keer door Wendy van Dijk in de maling te zijn genomen, is het hele plan door een bezorgde werknemer van RTL naar buiten gelekt. Welke werknemer dat was mag Uienwinkel niet zeggen: “Maar als u mij vraagt of het een nieuwslezer is die het met Sacha de Boer doet, dan zal ik dat niet ontkennen.”

Advertenties

10 Reacties to “Belangenvereniging succesvolle blanke mannen niet blij met nieuwste creatie Wendy van Dijk”

 1. Bob said

  Ik ben zelf ook een succesvolle blanke heterosexuele man zonder handicap en ik sluit mij voor 110% aan bij de bezorgdheid van meneer Uienwinkel. Het is goed om te weten dat de BSHBSMZH voor ons opkomt. Ik ben meteen lid geworden.

 2. Rigo Reus said

  Got, ik had het stuk nog niet gelezen, behalve dan de foto en het onderschrift, en ik schoot al in de lach. Dat herhaalde zich nog een paar keer: de demonisering van de succesvolle blanke man word je Jag(uar, red.) enfin, moet ik doorgaan?

 3. Marjan said

  Mooie naam voor een BSHBSMZH: Diederik.

 4. Molovich said

  Voor een SHBSMZH, bedoelt u waarschijnlijk. Of vindt u Diederik werkelijk een goede naam voor een belangenvereniging? In de lijn van Martijn, zeg maar?

 5. cole said

  ik dacht dat het een tiepfoutje was, maar nu het officieel is bevestigd door Molovich:

  Waar staat die middelste S nu precies voor tussen Blanke en Man? Sacha?

 6. Molovich said

  Dat is de S van Dyslexie.

 7. Marjan said

  Oh, ja excuus, nee ik bedoelde de man, niet de belangenvereniging. En nee, niet in de lijn van Martijn. Welke Martijn trouwens, of wie is Martijn?

 8. Molovich said

  Martijn is de belangenvereniging voor mannen die van kleine kindjes houden.

 9. Marjan said

  Martijn de onvermoeibare vrijheidsstrijder. Dappere man. Geen type om Diederik te heten.

 10. Bob said

  ‘Beschissen’ betekent meer ‘klote’ in de zin van, “Was für ein beschissenes Wetter”. “Die Beschissenheit der Dinge” mist dus zowel de betekenis als het woordspel van de oorspronkelijke titel, en dat vind ik jammer. De titel is het eerste wat je ziet van een boek of film, en ik neem aan dat de schrijver er over nagedacht heeft. Nu is het natuurlijk heel moeilijk om een woordspel of een kunstmatig woord te vertalen.

  ‘Mitten ins Gesicht’ is niet als het begin van een mop op te vatten. In tegenstelling tot DHDD had deze titel wel heel goed letterlijk vertaald kunnen worden met bijvoorbeeld “Kommt eine Frau zum Arzt..”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: