Seksistische Ban Ki-moon schokt wereldleiders

september 23, 2009

Ban Ki-moon

“Geschokt en verbijsterd.” Met die woorden uitte Barack Obama zijn mening over de manier waarop Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de VN, leiding gaf aan de klimaattop in New York. “Het was één grote aaneenschakeling van seksuele toespelingen”, aldus een verontwaardigde president van Amerika.

Het ontoelaatbare gedrag van de Zuid-Koreaanse diplomaat kwam aan het licht nadat hij prinses Máxima had benoemd tot een ‘speciale functionaris voor financiële- en ontwikkelingszaken’. In een korte reactie noemde Ban Ki-moon Máxima toen ‘een lekker poppetje op wie ik het best zou kunnen doen’. Willem-Alexander daarentegen noemde hij een drol eerste klas: “Ik begrijp niet hoe zo’n zak hooi zo’n lekker plezierdier aan de haak heeft weten te slaan. Zag je haar laatst dansen? Zo wulps! En dan die motorisch gestoorde plompzak ernaast. Nicht zum glauben!”

Een zichtbaar verhitte secretaris-generaal veegde het zweet van zijn voorhoofd en vervolgde: “Door haar tot mijn persoonlijk adviseur op het gebied van microkredieten te maken, hoop ik haar los te kunnen weken van de kroonprins, als ware zij een mossel en Willem-Alexander een afgezonken betonblok.” Ban Ki-moon eindigde zijn openlijke versierpoging door samenzweerderig ‘come to the moon’ in uw verslaggevers microfoon te hijgen.

Na deze verrassende uitlatingen, sijpelden meer pikante verhalen binnen over de secretaris-generaal. Zo zou de normaal zo rap van de tongleer gesneden Khadaffi met zijn mond vol tanden hebben gestaan, toen Ban Ki-moon grapte dat de Libische leider en diens gevolg van vrouwelijke bodyguards wel ‘in de tent in mijn broek’ mochten kamperen als het hem werd verboden zijn tent op te slaan in de tuin van Donald Trump. Ban Ki-moon noemde de bodyguards van de oud-generaal een ‘stel hotties, zo heet dat ze ieder voor zich een ijskap kunnen doen smelten’. Lachend: “Eigenlijk is het dus ontoelaatbaar hen op een klimaattop uit te nodigen.” De verzamelde wereldleiders spraken schande van dit seksisme. Alleen premier Balkenende toonde enig begrip: “Ik heb nu eenmaal een zwak voor vrouwen in uniform.”

Tijdens de begroeting van Angela Merkel schijnt Ban Ki-moon in het rechteroor van de Duitse bondskanselier te hebben gefluisterd dat hij op zijn hotelkamer ‘de champagne koud en mijn gehaktstaaf heet’ had staan. “I’ll let you howl to the Moon”, beloofde hij haar. Berlusconi begroette hij door hem hardhandig in het kruis te grijpen en zichzelf uit te nodigen op het Sardinische buitenhuis, waar de Italiaanse staatsman zo nu en dan een prostituee uitnodigt. De Russische president Medvedev werd gecomplimenteerd met de omvang van zijn borstkas. “Als ik homo was, had ik wel geweten”, aldus een knipogende secretaris-generaal.

En aan de Amerikaanse president Obama, tot slot, vroeg Ban Ki-moon hoe oud diens oudste dochter was. Toen hij te horen kreeg dat Mahlia Obama nog maar elf lentes telde, reageerde Ban Ki-moon met een teleurgesteld ‘dan moet ik nog een jaartje of drie wachten dus’.

Of de klimaattop een succes was, kon de Zuid-Koreaan nog niet zeggen: “Ik heb m’n lijnen uitgezet. Nu is het afwachten welke vissen willen bijten. Maar met het broeikaseffect tussen m’n liezen zit het in ieder geval wel goed.”

Advertenties

3 Reacties to “Seksistische Ban Ki-moon schokt wereldleiders”

  1. Ban Ki-moon makes the world a better place.

  2. Molovich said

    Op diverse webfora waar meneer enkel en alleen perverse praatjes verspreidt, staat hij anders al enige tijd bekend als ip-Ban Ki-moon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: