Geniet ervan!

september 16, 2009

crybaby

“Hoezo wil je niet naar de kleuterschool? Doe niet zo gek! Lekker met je vriendjes in de zandbak spelen. Dit is de mooiste tijd van je leven! Geniet ervan!”

“Wat? Je hebt geen zin om stomme rekensommetjes te doen? Jongen toch, straks moet je naar de middelbare school en dan is het elke dag keihard blokken. Geniet er nou maar van.”

“Hè gat jongens! Het is heerlijk weer buiten en jullie zitten hier een beetje stom voor de tv te hangen. Straks is de vakantie afgelopen. Geniet er nou toch van!”

“Depressief? Je bent vijftien jaar! De wereld ligt voor je open, je hebt nog geen verplichtingen, je hoeft nog niet te werken voor je geld! Geniet ervan nu het nog kan!”

“Geen cent te makken? Nou en?! Je bent student! Je kunt gaan en staan waar je wil! Toen ik jouw leeftijd had leefde ik in een kartonnen doos en lifte ik heel Europa door. Geniet ervan!”

“Je vindt de ware maar niet? Wees blij! Je bent pas 25. Straks ben je getrouwd, dan piep je wel anders! Geniet ervan!”

“Ben je getrouwd? Gefeliciteerd man! Geniet ervan!”

“Is je vrouw zwanger? Fantastisch nieuws! Prachtige tijd. Geniet er van! Straks heb je er een hele verantwoordelijkheid bij.”

“En, heeft je vrouw al een mooi rond buikje? Geniet ze ervan? Zeg maar dat ze er van moet genieten. Beloof je dat?”

“Wat ben jij voor een vent? Het duurt nog minstens een maand voordat je vader bent. Loop nu niet de saaie huisvader uit te hangen, kom een biertje drinken. Straks zit je tot je nek in de poepluiers. Geniet ervan nu het nog kan.”

“Al een week over tijd? Dat kan dus niet lang meer duren! Nou, nog heel even lekker met z’n tweetjes dus. Geniet ervan!”

“En? Een zoon? Gefeliciteerd! O, hij heeft wat vruchtwater ingeslikt en moet nu nog een nachtje in de couveuse liggen? Komt vast allemaal goed. Geniet ervan met z’n drietjes!”

“Moet je elke avond alleen naar huis en vrouw en kind in het ziekenhuis achterlaten? Dan kun je nog wel even lekker doorslapen ’s nachts! Geniet er maar van!”

“Feliciteer je vrouw van me! Prachtige tijd, de kraamtijd. En ach, kraamtranen, die onzekerheid of je het wel aan kan… Het hoort er allemaal bij. Geniet ervan!”

“Hoe is het met de kleine? Hij huilt, eet, poept en slaapt alleen maar? Voor je het weet gaat ie naar de kleuterschool jongen! Geniet er nog maar van.”

“Ja, ik weet er alles van. Het zijn kleine dictators. Maar voor je het goed en wel doorhebt zijn ze vijftien en lopen ze aan je kop te zeuren dat ze depressief zijn! Geniet er dus maar van.”

“Wat? Je bent je baan en vrouw kwijt en mag je kind niet meer zien? Lekker ongebonden dus! Geniet ervan!”

“Je moet naar het bejaardentehuis? Nou, en? Hoef je niet meer je eigen bed te verschonen. Straks ben je dement en weer wat later ben je dood. Geniet ervan!”

“Ben je gestorven? Kijk maar uit… Voor je het weet sla je aan het reïncarneren en moet je weer aan de bak. Geniet er nog maar van!”

“Wat? Je doet niet aan reïncarnatie? Eeuwige rust dus. Nog mooier. Geniet ervan!”

Advertenties

13 Reacties to “Geniet ervan!”

 1. Jay said

  Je werkt vandaag bij een klant en raakt langzaam depressief van zoveel saaiheid? Je laat je dus betalen om posts op Chimsky te lezen: geniet ervan!

 2. Prachtig stukje, Max, dat ook nog een serieuze waarheid bevat: het leven is er niet om je erop voor te bereiden. Het leven moet geleefd worden.

 3. EvdW said

  Ben net op huwelijksreis geweest. Iedereen zei voordat we vertrokken:
  “Geniet van je reis en van elkaar”.

 4. Molovich said

  Hier, daar heb je het al. U weet niet hoe vaak ik deze twee woorden de laatste maanden en vooral deze laatste week heb gehoord.

 5. Gewoon, leuke stukjes schrijven! Gen…

 6. Rigo Reus said

  Ellen ten Bruggencate? De Ten Bruggencate wiens nieuwe boek vanochtend in Trouw vermeld stond? Gefeliciteerd, (en geniet er van!)

 7. @Rigo Reus – jazeker. Hartelijk dank, ik geniet en bibber 🙂

 8. mark said

  Niet te genieten, die genietermaarvan-wensers. Maar toen ik het stukje nog eens teruglas, dwz van achter naar voor, kreeg ik toch wat meer begrip voor ze.

  Een beetje als Youp vt Hek, wiens tjakka’s vroeger ook beter waren dan later. Ofzo.

 9. Oxysept said

  Ahahaha! Had het zelf niet beter kunnen schrijven!

 10. assyma said

  hahaha ben er een beetje laat mee, heb je ook maar net ontdekt

  je moet er niet aan denken, dat er werkelijk zoiets als reincarnatie bestaat, en dat je dan deze litanie weer helemaal van voren af aan, moet aan horen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: