Kroonprins niet te spreken over vakantievilla

augustus 27, 2009

Kroonprins zeer verdrietig.

Er is veel mis met de vakantievilla die prins Willem-Alexander en prinses Máxima laten bouwen op het schiereiland Machangulo in Mozambique. De nieuwste affaire: de lokale bevolking weigert het prinselijk paar te dragen.

Zowel voor Willem-Alexander als voor Máxima, als voor de drie kinderen zijn luxe draagstoelen gemaakt, maar deze worden amper gebruikt. De aangestelde dragers blijken er een eigen willetje op na te houden, en hebben kennelijk besloten alleen de prinsesjes te dragen. Een aangeslagen kroonprins: “Vooral voor Máxima is het verschrikkelijk. Ik ben het nog wel gewend een dikke pad genoemd te worden, maar mijn kleine lieve poezewoes. Ze is er kapot van, meneer. En u weet het: bij vrouwen kun je het nooit goed doen. Ook al ben je de toekomstige koning van het machtigste koninkrijk ter wereld. Dan vraagt ze: zo dik ben ik toch niet? En dan zeg ik: nee hoor, suikerspinnetje van me, het valt reuze mee. Nou, dan blijkt ‘het valt reuze mee’ dus weer iets te betekenen als ‘kennelijk hebben die dragers een punt dat ze me niet willen dragen’, met alle heisa van dien. En die had ik niet gehad als die dragers van die verdomde Mbukapi gewoon hun werk hadden gedaan.”

De aanwezigheid van dragers in Machangulo was voor de kroonprins een belangrijke voorwaarde om aldaar hun vakantiehuis te situeren. “We hadden ons er zo op verhoogd. Een beetje door het dichtbegroeide binnenland gedragen worden. Dat deint heerlijk, moet je weten. Alsof je op een klein zeilbootje in de Indische Oceaan zit op een kalme lentedag. Maar ja, als die dragers weigeren je te dragen… What’s the bloody point, zou mijn grootvader zaliger zeggen. We missen ‘m elke dag.”

Daarnaast is er ook aan het huis zelf van alles mis. Zo zou er een gebrek zijn aan tafels en stoelen en aan sanitair. Per verdieping is er slechts één toiletblok aanwezig. Elektriciteit is zelfs nooit aangelegd! Willem Alexander: “We denken ze nu? Dat ik mijn Ludlums bij het kaarslicht wens te lezen? Nee toch zeker! En als je het aan de warmwaterkraan draait komt er koud water uit en draai je aan de koudwaterkraan dan krijg je zand!”

De kroonprins schetst verder een somber beeld van de leefomstandigheden op het schiereiland waar hij zijn paradijselijke villa laat bouwen. “Het eiland is niet groot, toch moet je een kleine achthonderd meter door een eentonig zandgebied zeulen voordat je eindelijk de zee hebt bereikt”, aldus de normaal zo goedgemutste troonopvolger bij wie de tranen nu duidelijk zichtbaar in de ogen staan. “En Amalia had zich nog wel zo verheugd op een villa aan zee! Maar het is gewoon allemaal niet zoals het in de folder stond. Zo stikt het van de muggen hier. En van de arme mensen. Geen leuk gezicht kan ik u vertellen. Zeker niet voor m’n kleine meisjes. Bovendien stinkt het eiland een beetje. Na een paar dagen valt het niet meer op, maar als je er langer bent dan nestelt het zich in je. Thuisgekomen kon Máxima haar hele nieuwe zomergarderobe weggooien, zo hardnekkig was de geur van vis en brandende autobanden die er op het eiland hangt. Nee, dit is niet wat die prachtig, glanzende brochure ons beloofde. En dat allemaal van uw belastingcenten. Het is gewoon ronduit schandalig.”

Advertenties

3 Reacties to “Kroonprins niet te spreken over vakantievilla”

  1. Zet de ‘pilsprins’ op een zeilschip around the world. Hij gedraagt zich als een verwende dertienjarige.

  2. Mooi is ooki die foto: W.A. is nog niet helemaal wakker na een nacht doorzakken. Zie je aan zijn ogen.

  3. Molovich said

    Hij heeft gehuild, Ben. Bittere tranen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: