Dood Michael Jackson complot om Jack Spijkerman van de buis te houden

juli 7, 2009

Jack Spijkerman

Wij hebben al wat aardige complottheorieën gehoord aangaande de dood van de beroemde volkszanger Michael Jackson. Zo zou niet hij dood zijn, maar een dubbelganger, opdat meneer onder die vijftig concerten uit kon komen.

Een andere mogelijkheid is dat Michael is vermoord door zijn plastisch chirurg die bijna geen werk meer heeft sinds Michael van mening is dat hij ‘af’ is. En weer een andere mogelijkheid is dat de King of Pop door de Iraanse geheime dienst is vermoord, een poging van Ahmadinejad om de wereldwijde aandacht van de groene revolutie af te leiden.

In dezelfde lijn mogen wij de complottheorie rekenen die via de mail tot ons kwam van iemand die zichzelf de nickname ‘biefstuksocialist’ heeft aangemeten. Wij citeren de volledige mail:

“Waarde heer Molovich,

Als je wilt weten wie er achter de moord op Michael Jackson zit, raad ik je aan om te zoeken naar krachten die Jack Spijkerman van de buis proberen te houden. Vorige week vrijdag zou de ongeëvenaarde TV-komiek een glorieuze comeback op televisie maken in het programma Van der Vorst Ziet Sterren van Peter van der Vorst. Dat programma, waarin Spijkerman op even openhartige als indringende wijze zijn ziel blootlegde en voor eens en voor altijd afrekende met zijn verleden, werd door geen hond bekeken. Wellicht op een enkele hond na die alleen thuis was en per ongeluk bij het stiekem op de bank gaan liggen op de afstandbediening plofte.

Héél toevallig dat net de dag ervoor de beroemdste zanger ter wereld op mysterieuze wijze het loodje legt! Héél toevallig! Ja, dank je de koekoek. Zeker net zo toevallig als dat André Hazes overleed toen die bassist van BZN overleed. En zeker net zo toevallig dat ene Mohammed B. ene Theo van Gogh neerschoot toen Gerrie Kneteman de laatste meet bereikte. Nee, leer mij de duistere krachten der wereld kennen, meneer Molovich. Als ik mij niet vergis, dan zitten Matthijs van Nieuwkerk en Vera Keur hierachter. Wellicht met medewerking van die jongens van Koefnoen die ik niet meer bij name wens te noemen, maar die, terend op het succes van Kopspijkers, keer op keer precies hetzelfde typetjescircus neerzetten. En dat wordt dan maar getolereerd alsof het allemaal zo ontzettend origineel is. Terwijl het ordinair jatwerk is, meneer. Walgelijk!!

Net als die Matthijs van Nieuwkerk, die heeft ook alles bij mekaar gejat. Wie begon er ooit met snelle interviews in een luchtig programma waarin grappige televisiebeelden voor de nodige amusement zorgden? Juist. Jack Spijkerman. En wie werd er ineens succesvol toen Jack Spijkerman naar het onvolprezen Talpa vertrok? Juist, Matthijs van Nieuwkerk. 1 en 1 is 2, meneer. En Vera Keur? Die probeert de aandacht af te leiden van al die topsalarissen. Bovendien is het gewoon een rancuneuze zure zeur. Ik wilde eerst een ander woord gebruiken, maar ik blijf een nette jongen. Goed opgevoed. Maar wie gaat er in het najaar het programma Wat vindt Nederland presenteren? Juist, Jack Spijkerman. Maar dat weet niemand nu. En je zult zien, op de avond van de eerste uitzending, legt Beatrix of zo het loodje.

Afijn. Ik heb zelf geld noch tijd om het verder te onderzoeken. Maar als ik u was, dan ging ik eens gauw onderzoeken waar Matthijs van Nieuwkerk precies op vakantie is geweest. Want dit zaakje stinkt als een vergeten dweil in een gootsteenkastje.

Hoogachtend,

De biefstuksocialist”

Advertenties

2 Reacties to “Dood Michael Jackson complot om Jack Spijkerman van de buis te houden”

  1. Kippfest said

    Complot… Als het resultaat wenselijk is, heet het dan niet gewoon verborgen liefdadigheid?

  2. Molovich said

    Altruïsme, zeg maar. In de zin van dat je iets goed doet, zonder dat je om erkenning loopt te hengelen. Daar heeft u een punt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: