Kritiek op Aboutaleb na nuttigen döner kebab

juli 1, 2009

Aboutaleb kan er om lachen.

Leefbaar Rotterdam heeft kritische vragen gesteld over het bezoek dat burgemeester Ahmed Aboutaleb vorige week aan een döner-tent op de Coolsingel heeft gebracht.

“Op zich houd ik zelf ook best wel van een dönertje op z’n tijd”, aldus raadslid Marco Pastors, “maar de burgemeester weet dat er op hem extra wordt gelet.” Pastors neemt het Aboutaleb vooral kwalijk dat hij zijn broodje kebab in de week nuttigde dat het Veteranendag was. “Daarmee spuugt de burgemeester recht in het gezicht van iedereen die voor ons land gevochten heeft.”

Volgens Leefbaar Rotterdam is het van groot belang dat er in de week van Veteranendag louter Hollandse kost wordt gegeten: “Hutspot, een gehaktbal, voor mijn part een moderne stampot met rucola, dat maakt me niet uit, maar een broodje döner kebab gaan eten in de week dat onze veteranen geëerd worden, dat doe je gewoon niet. Een broodje Kapsalon (pita shoarma met patat, kaas en diverse sauzen, red.) zou op het randje zijn geweest. Dat is tenminste nog een Rotterdamse uitvinding.”

Naar eigen zeggen was Aboutaleb een broodje döner gaan eten omdat hij na een urenlange raadsvergadering ‘een kopje thee te veel op had’ en zin had in ‘een vette bek’. Dat het een broodje döner werd was toeval: “Ik liep er toevallig langs. Als ik had geweten dat het tot zo’n hetze zou leiden, had ik wel een frietje bij Koos Frituur gegeten.” Spijt heeft Aboutaleb evenwel niet; “Nou ja, behalve de dag erna dan. Dan heb je de hele tijd van die zure knoflookoprispingen. Is ook niet leuk voor je medewerkers.”

Leefbaar Rotterdam wil een rapportage van het college waarin zou moeten staan wat het bezoek voor de Rotterdamse middenstand betekent. “Het is immers niet bepaald een geheim dat de meeste van dat soort tenten opgericht zijn om drugsgeld wit te wassen”, aldus Pastors. “Die vijf euro die Aboutaleb heeft betaald gaan rechtstreeks naar Marokko.”

Dat döner een gerecht is van Turkse origine is, doet volgens Pastors niks af aan de kritiek van zijn partij: “Turks, Marokkaans, het is allemaal één pot nat.” In afwachting van de rapportage noemt de partij het bezoek van Aboutaleb alvast “een blunder”.

UPDATE: En nu is minister @MaximeVerhagen ook al boos op Aboutaleb.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: