Ahmadinejad: “Alsof ik de Mexicaanse griep heb”

juni 25, 2009

Ahmadinejad met rode baard

TEHERAN – De leden van het Iraanse parlement lijken massaal besloten te hebben om president Ahmadinejad te negeren. Dat meldt de BBC, op basis van berichten in Iraanse media.

Waar de 52-jarige Holocaust-ontkenner ook komt, zijn voormalig politieke vrienden kijken snel de andere kant op, beginnen ineens een praatje te maken met een voorbijganger of raken van het ene op het andere moment bovenmatige geïnteresseerd in het behangmotief van de muur waar ze tegenaan staan te leunen. “Alsof ik de Mexicaanse griep heb”, schijnt een hevig geëmotioneerde Ahmadinejad tegen een oude vriend te hebben gezegd. Die oude vriend zette demonstratief een koptelefoon op en begon naar het verzamelde werk van Al Green te luisteren.

Het spontane negeren lijkt alles te maken te hebben met de explosieve situatie in Iran die ontstaan is na de verkiezingen. Dat Ahmadinejad, in een poging grappig te zijn, woensdagochtend zijn baard en wenkbrauwen had rood geverfd, werd hem niet bepaald in dank afgenomen. “De kleur van het huidige protest tegen de verkiezingsuitslag is groen”, legt Mohammed Ghalibaf, de burgemeester van Teheran uit, “door zijn baard rood te verven schoffeert Ahmadinejad een hele bevolkingsgroep. Dit kan niet, dit mag niet.”

Zelfs Ayatollah Khamenei, zelf ook niet bepaald de grootste vriend van de groene revolutie, moest toegeven dat Ahmadinejad met zijn actie de plank missloeg. “Niet netjes”, liet de grootayatollah in een telefonische reactie weten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: