Ayatollah Jol

juni 23, 2009

null

Die ochtend introduceerde Martin Jol tijdens de eerste training van Ajax het zogenaamde islamiseren. Zolang Jol het voor het zeggen heeft, wordt er vijfmaal daags gebeden, houdt men een jaarlijkse vastenperiode, en dient men een deel van de inkomsten af te staan aan de behoeftigen.

Met name met dat laatste bleken de Amsterdamse Godenzonen moeite te hebben. Vooral toen Jol in een korte uitleg duidelijk maakte dat hij met ‘behoeftigen’ niet ‘de vrouwtjes’ bedoelde. De bekende womanizer Maarten Stekelenburg was niet te spreken over het nieuwe regime: “Ik heb her en der acht vrouwen en pak ‘m beet 34 kinderen die ik moet zien te onderhouden. En dan moet ik nog een percentage van m’n inkomen aan de zogenaamde behoeftigen afgeven? Wat een onzin! Misschien moeten die behoeftigen gewoon wat minder willen, dan zouden er een stuk minder behoeftigen op aarde zijn.” Aldus de immer praktische doelman.

Van de oud-Ajacieden liet alleen Johan Cruijff in een korte reactie weten dat ‘het spelletje in principe dus om de bal gaat en niet om de moslim’, maar dat hij kan begrijpen dat Jol eens iets anders probeert: “Want wie nooit probeert kan niet de keuzes maken die noodzakelijk zijn om tot de juiste fouten te komen. Maar ik heb dus zo m’n twijfels.”

Verontwaardigde supporters die kwamen kijken om hun elftal te zien voetballen en nu enkel tegen biddende billen zaten aan te kijken, spraken al snel van Ayatollah Jol en zongen liederen als ‘Dick Jol is een hoerizoon’ en ‘Aya Jollah je moeder is een geit’. In een reactie liet Jol weten zich niks van de kritiek aan te trekken en dat Allah de enige was die over hem kon oordelen en dat Mohammed diens profeet was. Het bestuur van Ajax onthield zich van commentaar.

Advertenties

Eén reactie to “Ayatollah Jol”

  1. Joep said

    Wat ’n humor…:(

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: