Kadaffi provoceert Berlusconi met foto Borsato

juni 12, 2009

Kadaffi bij Berlusconi op bezoek.

De Libische leider Moammar Kadaffi heeft de gemoederen in Italië flink aan het koken gebracht door op de derde dag van zijn bezoek aan Rome met een foto van Marco Borsato op zijn borst aan premier Berlusconi te verschijnen (lees hier het diepte-interview met diens penis). Marco Borsato is in Italië hevig omstreden wegens het verkwanselen van het Italiaanse erfgoed en het onbevoegd koketteren met zijn Italiaanse afkomst.

Premier Silvio Berlusconi had aanvankelijk moeite zijn verontwaardiging te verbergen. Totdat hij zich herinnerde dat hij nooit de moeite neemt om zijn verontwaardiging te verbergen. “Tering Moammar, wat flik je me nou”, zei de 72-jarige Berlusconi tijdens de in aller ijl belegde persconferentie.

Sinds Borsato Storie di tutti i giorni van Riccardo Fogli heeft vertaald in Dromen zijn bedrog kunnen ze in Italië zijn bloed wel drinken. “Het was een ronduit belachelijke vertoning”, aldus Berlusconi, “Marco Borsato is een schande voor het Italiaanse volk en dat hoort Kadaffi te weten. Je gaat niet met een foto van een persona non grata op je borst rondlopen in het land waar die persona non grata persona non grata is.”

Volgens de Afrikaanse Koning der Koningen berust alles op een tragisch misverstand en wenste hij middels betreffende foto enkel uiting te geven aan zijn bewondering voor Wit Licht. “Wit Licht is een monument”, aldus de Libische dictator. “Wat de Sudoku voor de dyslectische puzzelliefhebber betekende, betekent Wit Licht voor het Afrikaanse continent. Zowel een hart onder de riem als groots vermaak.”

Om zijn fotokeuze te verdedigen had de oude leeuw van Libië ‘toevallig’ een dvd’tje in zijn binnenzak. Na het zien van Luce Bianco moest Berlusconi erkennen dat hij zijn mening moest herzien: “Het is inderdaad een wonder van een film die door iedereen gezien zou moeten worden. Borsato’s vertolking van Eduard Zuiderwijk is van een dusdanige klasse dat ik namens mijn volk alles terugneem wat ooit over Borsato is gezegd in dit land.”

Kadaffi met Giuseppe Borsato.Later in de ochtend had Kadaffi nog een ontmoeting met een oudoom van Marco Borsato, de 94-jarige Giuseppe Borsato. Zo kwiek als de oude baas lichamelijk nog was, zo afgetakeld bleek diens geestelijke gezondheid. De hoogbejaarde Italiaan had geen flauw idee wie hij voor zich had en wist het gespreksonderwerp telkens weer op kipgerechten te brengen. Kadaffi, beleefd als altijd, verklaarde achteraf dat hij de ontmoeting als ‘zeer bijzonder’ en ‘hoogst aangenaam’ had ervaren.

In een eerste reactie laat Marco Borsato het gevoel te hebben ‘in een andere wereld terechtgekomen’ te zijn en geeft hij aan dat ‘een droom is uitgekomen’. Op de vraag of hij denkt blijdschap ooit nog op een andere manier te uiten, herhaalt Borsato zijn woorden.

Advertenties

3 Reacties to “Kadaffi provoceert Berlusconi met foto Borsato”

  1. Rigo Reus said

    Het is toch hoogstwaarschijnlijk echt Kadaffi, maar door die verkleedpartij blijf ik Robbie Muntz zien.

  2. mescaline said

    Het is ook echt MArco Borsato op die fotoshop.

  3. Molovich said

    Fotoshop? Trekt u hier mijn integriteit in twijfel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: