Hirsch Ballin: “Voor iedereen een reisverbod”

juni 2, 2009

Hirsch Ballin staart naar een stijgend vliegtuig: Dat nooit meer!

Minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) van Justitie wil met een reisverbod voorkomen dat criminelen het land uitvluchten. Dat heeft het ministerie van Justitie dinsdag bekend gemaakt.

Met het reisverbod wil Hirsch Ballin niet alleen tegengaan dat criminelen hun straf ontlopen. Het reisverbod moet er ook voor zorgen dat de criminelen hun illegaal verkregen geld niet in het buitenland besteden. “Door niet meer toe staan dat Nederlanders naar het buitenland reizen, worden criminelen gedwongen hier te blijven”, aldus een montere Hirsch Ballin, “zo vangen we te vliegen in één klap: de kans is groter dat we ze te pakken krijgen en kunnen veroordelen. Maar als we ze, om wat voor reden ook, niet te pakken krijgen, dan blijft het gepikte geld tenminste binnen de grenzen! Geniaal, al zeg ik het zelf.”

Straffen
Hirsch Ballin, die zich onlangs door God persoonlijk de mond had laten snoeren, kondigde al eerder aan criminelen harder te willen aanpakken. “Een Nederlander hoeft nu niet te bewijzen dat hij geen crimineel is voordat hij naar het buitenland reist. Dat moet veranderen”, zegt Hirsch Ballin. “Iedereen kan ons land maar in- en uitlopen. Vindt u het gek dat onze cellen leeglopen? Al dat criminele gespuis wandelt na gedane duistere zaken gezellig het vliegtuig in en gaat naar Thailand toe om het aan kindhoertjes uit te geven. Leer mij de crimineel kennen. Ik heb jarenlang ervaring, meneer. Dat weet u misschien niet, maar ik was al eerder minister van Justitie. In het kabinet Lubbers II om precies te zijn. Lubbers, dat was trouwens ook een crimineel van het zuiverste water. Dat kon je zien aan de gebrekkige wijze waarop hij zich placht te scheren. Altijd die stoppelbaard. Daaraan herken je de zware jongen. Kijk maar naar de Donald Duck!”

Scheren
“Criminelen scheren zich slecht”, doceert een ernstige (pun intended, red.) Hirsch Ballin, “daar zijn ze te lui voor. Net zoals ze te lui zijn om echt werk te vinden. In plaats daarvan jatten ze het zuurverdiende geld van hardwerkende mannen en gaan met dat geld op een of ander zonovergoten eiland liggen bakken in de zon! Schande! Maar daar gaat verandering in komen.”

Advertenties

3 Reacties to “Hirsch Ballin: “Voor iedereen een reisverbod””

  1. Paddy said

    Max, wat ben je toch lekker productief, en dat op je oude dag!

  2. Paddy said

    Ik hoop trouwens dat die gekke Hirsch Ballin hier elke week zijn opwachting mag maken.

  3. Molovich said

    Ik hoop het ook. Maar dat ligt natuurlijk aan Hirsch Ballin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: