Maxime Verhagen aangeschoten op vliegveld Kandahar

mei 8, 2009

Maxime Verhagen zwaar aangeschoten in Kandahar

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen is donderdagavond zwaar aangeschoten in het vliegtuig vanuit het Afghaanse Kandahar naar Nederland gestapt. De minister moest een tijdje wachten op zijn vliegtuig en is toen maar schnapps gaan drinken. Schnapps, zo vertelt een bron die anoniem wenst te blijven, die de minister uit de minibar van zijn hotelkamer had gestolen. “In de smaken peer en perzik.”

De CDA-bewindsman heeft een tweedaags bezoek gebracht aan Afghanistan. Hij is inmiddels weer terug in Nederland. “Met een licht-houten kop”, aldus de 54-jarige bewindsman.

Tijdens zijn dronkenschap werd Verhagen langzaam maar zeker een ongeleid projectiel. Er zijn geen gewonden gevallen, wel is er in het vliegtuig enige schade veroorzaakt. Op Kandahar Airfield zijn ongeveer driehonderd Nederlandse militairen gestationeerd.

Verhagen bezocht de Nederlandse troepen en heeft de eerste vestiging van de Verenigde Naties in de Afghaanse provincie Uruzgan geopend, zo twittert de goedlachse Limburger. De minister vond het “prachtig” om te doen. “Niet verwonderlijk dus”, zo schrijft hij eufemistisch, “dat ik me wat mee liet voeren door mijn enthousiasme.”

Dat enthousiasme uitte zich op het vliegveld in een vrolijk “daar moet op gedronken worden, hi-ha-ho”. Nadat Verhagen in het vliegtuig was gestapt, ging dit lied abrupt over op het bekende potje met vet. Bij het 468e potje vet aanbeland bleken de schnapps van Verhagen echter op te zijn. Ook in het vliegtuig was geen druppel alcohol meer te vinden.

Daarop sloeg de stemming bij de minister om en is hij in het bagagerek gaan hangen. “Ben ziek van de politiek”, zong hij tijdens deze activiteit op de tonen van The Pet Shop Boys’ Go West. Nadat Verhagen het voor elkaar had gekregen om boven alle stoelen de zuurstofmaskertjes te slopen, schreeuwde hij nog vier maal ‘Helmand de gekste’. Daarna viel hij als een blok in slaap op de schoot van zijn tolk.

Ook bezocht de minister een trainingscentrum voor Afghaanse korfballers en opende hij een eerste vestiging van een H&M.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: