Een schuimbekkende Gerrie Eickhof

mei 7, 2009

gerrie2

Van Basten is weg bij Ajax. Gerrie Eickhof staat op een braakliggend terrein voor de Amsterdam Arena. En stort, voor het oog van de natie, zijn hart uit. Meneer heeft in brandhaarden over de hele wereld gestaan, maar nooit heeft hij aangrijpender verslag geleverd dan nu. Schuimbekkend staat hij op dat kaalgeslagen stukje niemandsland. We hebben het even voor u uitgeschreven.

Philip Freriks: Wat betekent het vertrek van Van Basten nu voor dit, ja trotse Ajax, voor het Ajax van de godenzonen en vooral ook voor z’n aanhang?

Gerrie Eickhof: “Ja, het is, mag ik toch wel zeggen, een echte crisis, een deconfiture. Ajax is natuurlijk dertig jaar lang, van 1960 tot 1995, ’96, ’97, een absolute Europese topclub geweest die altijd meedeed voor de hoofdprijs. De afgelopen, ja zeg maar tien jaar, sinds ze verhuisd zijn vanuit De Meer in Amsterdam Oost naar deze megalomane vliegende schotel waar nog geen gras wil groeien, is het al maar minder gegaan. Ja, wat wil je ook in een tent die zo bedacht is dat het gras er letterlijk niet groeit, en je kunt eigenlijk wel zeggen dat in het afgelopen seizoen, waarin PSV dus voor het eerst in zijn bestaan eens een keer écht slecht draaide, en Ajax dus met die topper, die topper van weleer, Van Basten, aan het hoofd, gedacht had dat nu toch wel een keer die landstitel eindelijk weer eens binnen bereik zou komen, ja, nu is het dus weer niet gelukt, nu is Ajax dus derde geworden achter twee clubs, met alle respect, twee clubs uit de provincie, twee clubs met een veel mindere geschiedenis, en die vooral een veel minder budget hebben dan die die godenzonen hier uit Amsterdam. Het is eigenlijk de definitieve boodschap dat Ajax geen topclub meer is. Internationaal niet, maar zelfs binnen Nederland moeten ze er heel hard aan trekken om nog een beetje mee te komen en dat is de heer Van Basten dus niet gelukt. Ook voor hem moet dit eigenlijk wel een enorme, een enorme nederlaag zijn want ja, als coach heeft hij, al met al, nog geen enkele prijs weten te pakken.”

Hier kunt u het nog eens nakijken.

Advertenties

Eén reactie to “Een schuimbekkende Gerrie Eickhof”

  1. Richard said

    “Ga Troost zoeken Gerrie” is ontroerend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: