Fasten your seatbelts

april 22, 2009

philip450

Philip Freriks: Dames en heren goedenavond. De J-S-F veroorzaakt toenemende turbulentie in Haagse contreien. Zozeer zelfs dat de top van de coalitie vanavond in spoedberaard bijeenkwam. In Den Haag staat politiek redacteur Bram Schilham. Ja, Bram, het kabinet heeft duidelijk last van turbulentie om maar in vliegvaarttermen te blijven. Hoe heftig gaat het eraan toe?

Bram Schilham: Behoorlijk, het bordje ‘veiligheidsriemen vast’ is aangegaan, Philip, kun je zeggen. De piloot in kwestie, Jack de Vries, heeft het toestel niet geheel meer onder controle.

Philip Freriks: Zou je kunnen zeggen dat, nu de PvdA terugkrabbelt, er sprake is van een uitgevallen straalmotor?

Bram Schilham: Zo zou je het inderdaad kunnen zeggen. De PvdA krabbelt terug en dreigt het roer over te nemen. Er lijkt sprake te zijn van muiterij, om maar even een stapje richting de zeevaart te maken.

Philip Freriks: Over piraterij komen we later in de uitzending te praten, Bram. Laten we ons nu even beperken tot de luchtvaart. Denk je dat, om dus maar in luchtvaarttermen te blijven, de turbulentie dusdanig aanhoudt dat er een crash dreigt?

Bram Schilham: We zitten in zwaar weer, dat is zeker. Ik vermoed dat ze in het controletorentje ervoor zullen zorgen dat alle verantwoordelijken het toestel veilig de haven in zullen loodsen.

Philip Freriks: Wat had ik nu gezegd, Bram, luchtvaarttermen!

Bram Schilham: Je hebt toch ook luchthavens? Maar goed, laat ik het zo zeggen, de controletoren zal er alles aan doen om het toestel veilig aan de grond te brengen. Maar het is niet ondenkbaar dat het tot een noodlanding zal komen.

Philip Freriks: En dan is het wachten totdat de zuurstofmaskertjes naar beneden komen, rustig blijven en met je hoofd tussen de knieën zitten.

Bram Schilham: En hopen dat de verantwoordelijken het toestel veilig aan de grond brengen. Maar zover is het nog niet. We zitten in zwaar weer, zolang de piloot de radar goed in de gaten houdt, is er in principe niks aan de hand.

Philip Freriks: Waar hadden we het ook alweer over?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: